Добавить новость
ru24.net
World News in Croatian

Новости за 01.12.2022

Sarajevska Vijećnica u bojama OSBiH

Vijesti.ba 

Danas se obilježava Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 17. godišnjica formiranja jedinstvenih Oružanih snaga BiH.Čavara: SNSD nezaobilazan partner na državnom nivou

Vijesti.ba 

Novoizabrani dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marinko Čavara izrazio je danas zadovoljstvo jer je konstituirajuća sjednica tog doma održana kako propisuje Poslovnik i Ustav BiH.

VSTVBiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Vijesti.ba 

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je tokom redovne sjednice, koja je održana 30. novembra i 1. decembra u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Zaimović prekinuo sjednicu, poslanici SDA napustili salu

Vijesti.ba 

Predsjedavajući konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović (SDA) prekinuo je sjednicu i zakazao njen nastavak u ponedjeljak nakon čega su zastupnici iz SDA napustili sjednicu, dok su predstavnici ostalih stranaka ostali u sali.

U sudaru cisterne i dva auta poginuo vozač

Vijesti.ba 

Muškarac, čiji identitet još nije utvrđen, poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas u 14.20 sati dogodila na magistralnim putu M-17, u mjestu Tatarbudžak, u općini Žepče.

Новости России
Москва

Виктор Золотов и Ласаро Альберто Альварес Касас обсудили вопросы сотрудничества Росгвардии и МВД Республики Куба


U Hrvatskoj 322 novozaražena, 14 preminulih

Vijesti.ba 

U Hrvatskoj su u protekla 24 časa zabilježena 322 nova slučaja zaraze virusom korona od 2.506 testiranih uzoraka, dok je preminulo 14 osoba, saopšteno je iz nacionalnog Štaba civilne zaštite.

U Crnoj Gori 31 novozaraženi

Vijesti.ba 

U Crnoj Gori je u posljednja 24 časa utvrđen 31 slučaj zaraze virusom korona od 697 testiranih uzoraka, a nije bilo preminulih u vezi sa kovid infekcijom, podaci su Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Aleksandar Vulin novi direktor BIA-e

Vijesti.ba 

Aleksandar Vulin, doskorašnji ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, izabran je danas za novog direktora Bezbjednosno informativne agencije (BIA).

Izabrani delegati za Dom naroda FBIH iz HNK

Vijesti.ba 

Prva konstituirajuća sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije završena je u četvrtak izborom izaslanika za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.


Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Ролан Гаррос

Российский теннисист Котов уступил бельгийцу Гертсу в квалификации «Ролан Гросс» во Франции


В Georgian Airways предупредили Зурабишвили о риске стать персоной нон грата

В Брюсселе, Вашингтоне, Праге, Москве решают одну задачу – кто должен стать посредником продажи Арцаха

Евгения Медведева показала, как исполняет тройной сальхов

YouTube удалил канал новостного агентства Ura.ru без возможности восстановления