Добавить новость
ru24.net
World News in Croatian
Ria.city

Новости за 02.12.2022

Ubistvo u Banjaluci, policija u potjeri za ubicom

Vijesti.ba 

Večeras oko 19:40 Policijskoj upravi Banjaluka prijavljeno je da se iza benzinske pumpe na Bulevaru srpske vojske nalazi tijelo muškarca, rečeno je za N1 u ovoj Policijskoj upravi.Schmidt o odluci Ustavnog suda: Može se nastaviti formiranje vlasti

Vijesti.ba 

Ustavni sud BiH oglasio se saopćenjem za javnost povodom današnje 131. plenarne sjednice na kojoj se, između ostalog, diskutovalo i o apelaciji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u vezi sa nametanjem izmjena Izbornog zakona i Ustava BiH.

Reakcija EU nakon skandaloznih izjava Vučića

Vijesti.ba 

Najavljena posjeta Miroslava Lajčaka Beogradu i Prištini planirana je još krajem prošle sedmice i nema nikave veze za jučerašnjim imenovanjem Nenada Rašića za ministra u kosovskoj Vladi, rekao je portparol EU Peter Stano.

Dodik: Ustavni sud BiH je politički sud

Vijesti.ba 

Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na Twitteru gdje je reagirao na odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da ukine Zakon o lijekovima RS.

Новости России
Москва

Что надо знать о покупке недвижимости заграницей


Orban: Brisel blokadama želi da utiče na stavove članice

Vijesti.ba 

Evropska komisija nastavlja da blokira sredstva EU namijenjena Mađarskoj kako bi uticala na stav te zemlje prema migraciji, seksualnom obrazovanju i sankcijama, ali Budimpešta nema namjeru da mijenja poziciju, rekao je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Bećirović - Di Ruzza: Podrška Italije na evropskom putu BiH

Vijesti.ba 

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović primio je danas ambasadora Republike Italije u BiH Marca Di Ruzzu, a  teme sastanka su bili evropski put Bosne i Hercegovine, bilateralni odnosi dviju država i ekonomska saradnja.

Cijene nafte u blagom porastu

Vijesti.ba 

Cijene nafte danas su u blagom porastu pred sastanak Organizacije proizvođača i izvoznika nafte (OPEK) i njihovih saveznika u nedjelju, 4. decembra.


Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
ATP

Теннисист Алькарас обыграл Даниила Медведева в финале турнира ATP


На западе Москвы построят новую дорогу

Пострадавшего при взрыве газа в Чите ребенка готовят к транспортировке в Москву

В Астрахань прибыл ковчег с мощами святой Матроны Московской

В Александрове осудили дачного воришку за 18 краж