Добавить новость
ru24.net
World News in Croatian
Ria.city

Новости за 16.12.2022

Ukrajinski vojnici se neće obučavati u Hrvatskoj

Vijesti.ba 

Odluka o sudjelovanju Hrvatske u misiji EUMAM, u kojoj bi se obučavali ukrajinski vojnici u Hrvatskoj, u petak u Saboru nije prošla jer je za nju glasalo 97 od potrebnog 101 zastupnika, koliko iznosi dvotrećinska većina.Robert Golob u januaru dolazi u Sarajevo

Vijesti.ba 

Robert Golob, predsjednik Vlade Slovenije oglasio se na Twitteru gdje najavio da će našu zemlju posjetiti u januaru 2023. godine. Golob će posjetiti Sarajevo.

Dodik: Odlukom suda prihvaćeni svi argumenti SNSD-a

Vijesti.ba 

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da su sudskom odlukom potvrđeni svi argumenti SNSD-a u vezi sa spornim listićem za glasanje za delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, nakon čega CIK mora da dodijeli četiri mandata ovoj političkoj stranci.

Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Bogučanin i drugi

Vijesti.ba 

Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je osumnjičenima - Amelu Bogučaninu i Bojanu Drakulu određen pritvor koji po ovom rješenju može trajati najduže jedan mjesec, računajući od dana lišenja slobode 13. 12. 2022. do 13. 01. 2023. godine ili do nove odluke Suda.

Mandatarka u ZDK dostavila imena novih ministara, ulazi i HDZ

Vijesti.ba 

Mandatarka Amra Mehmedić iz Zenice, kao nestranačka kandidatkinja koju je predložila Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, dostavila je predsjedavajućem Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Dejanu Kovačeviću prijedlog kandidata za ministre u kantonalnoj vladi.

Preminuo Siniša Mihajlović

Vijesti.ba 

Siniša Mihajlović je preminuo danas nakon velike borbe s teškom bolešću, javio je "La Gazzette dello Sport".

Slovačka predsjednica raspustila vladu

Vijesti.ba 

Slovačka predsjednica Zuzana Čaputova raspustila je danas vladu premijera Eduarda Hegera nakon što joj je jučer izglasano nepovjerenje, što je povećalo političku nestabilnost i otvorilo put prijevremenim izborima 2023. godine.

Новости России
Москва

В Саратове сотрудники Росгвардии задержали гражданина, подозреваемого в незаконном обороте наркотических средств


Hrvatska neće obučavati ukrajinske vojnike

Vijesti.ba 

Hrvatska ipak neće na svom području obučavati ukrajinske vojnike, odlučili su u petak saborski zastupnici jer za tu odluku nije glasala potrebna dvotrećinska većina od 101 zastupnika.

Romano i Frano Leko osuđeni zbog nasilja u porodici

Vijesti.ba 

Pravomoćnom presudom Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, Romano i Frano Leko su zbog nasilja u porodici, oštećenja tuđe stvari i narušavanja nepovredivosti doma osuđeni su na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci koja se neće izvršiti ako u roku od jedne godine i šest mjeseci ne učine novo krivično djelo.

U akciji kodnog naziva 'Falcon' uhapšeno više osoba

Vijesti.ba 

Po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Tužilaštva KS izvršeno je više pretresa stambenih objekata na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzetu predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.


Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Даниил Медведев

Даниил Медведев в двух сетах обыграл Фрэнсиса Тиафо в полуфинале турнира в Индиан-Уэллсе


Депутат ГД одобрил введение штрафа в России за скручивание пробега у автомобилей

Цены за добровольно сданное оружие назвали в полиции Екатеринбурга

Во Всемирный день театра в Москве покажут редкий балет

Китайские церемонии // Как Москва готовилась к визиту лидера КНР Си Цзиньпина