Добавить новость
ru24.net
World News in Croatian
Добавить новость

Новости за 27.12.2022

Skandalozna izjava Viktora Orbana

Vijesti.ba 

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova u utorak je oštro kritiziralo mađarskog premijera Viktora Orbana zbog izjave da bi rat u Ukrajini završio ako se toj zemlji prestane slati oružje.

Chelsea odlično otvorio Boxing Day

Vijesti.ba 

Chelsea je u 17. kolu Premier lige pobijedio Bournemouth 2:0 i prekinuo loš niz od tri uzastopna poraza u svim natjecanjima i pet utakmica bez pobjede u prvenstvu.Abazović: Nisam opterećen porukama sa Zapada

Vijesti.ba 

Premijer Crne Gore Dritan Abazović je izjavio da nije zabrinut zbog poruka zapadnih partnera koji su najavili mogućnost zamrzavanja pregovora EU sa Crnom Gorom, ...

U bijegu od mobilizacije, Čečeni ušli u BiH

Vijesti.ba 

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine raspolaže infomacijom da se u Bosni i Hercegovini trenutno nalazi grupa od 50-tak državljana Rusije, uglavnom sa područja Čečenije.

Putin zabranio izvoz nafte zemljama koje su uvele ograničenje

Vijesti.ba 

Ruski predsjednik Vladimir Putin odgovorio je na zapadno ograničenje cijena nafte i potpisao dekret kojim se od 1. februara na pet mjeseci zabranjuje opskrba naftom i naftnim derivatima zemalja koje sudjeluju u tom ograničenju.

SZO: Trostruka virusna prijetnja ove zime

Vijesti.ba 

Ukupno tri nove respiratorne infekcije su ove zime povećale broj prijema u bolnice u evropskim i centralnoazijskim zemljama, što naglašava potrebu za uvođenjem jake vakcine, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Новости России
Москва

Захарова: западные режимы «изошли пеной» после вступительных слов Путина и Си в Кремле


Protest ispred Ambasade Srbije u Tirani: Ruke dalje od Kosova

Vijesti.ba 

Grupa građana protestovala je danas u Tirani ispred Ambasade Srbije, u znak podrške Kosovu i vlastima u Prištini, zbog tenzija na sjeveru Kosova i barikada kojima Srbi izražavaju protivljenje politici Albina Kurtija.

U akciji Golden “pali” osumnjičeni za prodaju oružja, droge i pranje novca

Vijesti.ba 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu zajedno sa policijskim službenicima Ministrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske su danas u sklopu operativne akcije „Golden“, na području Bijeljine i Ugljevika realizovali pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, na 14 lokacija i privremeno oduzeli dokumentaciju od jednog pravnog lica.


Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Александр Зинченко

Игру Александра Зинченко со "Спортингом" оценили на 7 баллов из 10-ти


Появилось видео обысков квартиры блогера Митрошиной

По зову сердца и мечтая побеждать: украинские спортсмены, которые выбрали Россию

Вместо двух один. В Тимирязевском районе появится новый дом

«Солнце Москвы» пригласило москвичей на весенние стендап-выступления популярных комиков