Добавить новость
ru24.net
World News in Croatian
Добавить новость

Новости за 29.12.2022

Benjamin Netanyahu ponovo premijer, vlada položila zakletvu

Vijesti.ba 

Benjamin Netanyahu je još jednom položio zakletvu kao izraelski premijer, vrativši se na vlast na čelu krajnje desne vlade koja je najavila širenje jevrejskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali te provođenje drugih politika koje nailaze na kritike u Izraelu i u svijetu, javlja BBC.

Rukometni All Star spektakl privukao veliki broj gledatelja

Vijesti.ba 

Sportska dvorana na Bijelom brijegu u Mostaru i ove godina je bila domaćin rukometnog All Stara spektakla na kojemu su nastupila poznata rukometna imena poput Marina Šege, Ivana Karačića, Marina Marića i Nikole Prce.

Preminuo Pele, jedan od najvećih fudbalera u historiji

Vijesti.ba 

Legendarni brazilski fudbaler Pele preminuo je danas u 82. godini života. Punog imena Edson Arantes do Nascimento - Pele ostat će upamćen kao jedan od najvećih svjetskih fudbalera svih vremena.Organizovan produžen i besplatan prijevoz u novogodišnjoj noći

Vijesti.ba 

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo obavijestilo saopćilo je da će rad tramvajskog i autobuskog saobraćaja na relaciji Ilidža - Skenderija, te trolejbuskog saobraćaja u novogodišnjoj noći, biti produžen od 17.00 do 03.00 sata poslije ponoći.

Vukovar: Srpski jezik i ćirilica više nisu u službenoj upotrebi

Vijesti.ba 

Većinom je glasova Gradsko vijeće Vukovara na sjednici u četvrtak donijelo je statutarnu odluku o izmjenama Statuta Grada Vukovar čime je brisana odredba o službenoj upotrebi srpskog jezika i ćiriličnog pisma na podruju grada Vukovara.

Nije izabran Vrhovni državni tužilac

Vijesti.ba 

Poslanici Skupštine Crne Gore danas nisu izabrali Vrhovnog državnog tužioca. Glasala su 43 poslanika - dva glasa su bila važeća, dok je 41 glas bio nevažeći.

Rekordan Prijedlog Budžeta FBiH: 6,7 milijardi KM

Vijesti.ba 

Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva finansija, na današnjoj sjednici u Sarajevu, utvrdila Prijedlog Budžeta FBiH za 2023. godinu i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta...

Новости России
Москва

Бессрочный вид: кадровый резерв для ИТ-индустрии прирастет иностранными специалистами


Više od 930 hiljada KM za uvezivanje radnog staža 77 radnika

Vijesti.ba 

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, donijela dvije odluke kojima se odobrava korisnicima dodjela preostalog dijela sredstava utvrđenih u Budžetu FBiH za 2022. godinu...


Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Даниил Медведев

Медведев повторил достижение Чеснокова 31-летней давности


Пострадавшего при взрыве газа в Чите ребенка готовят к транспортировке в Москву

AT: Провал США в Ираке помог России развеять миф об американском всемогуществе

На западе Москвы построят новую дорогу

Интерактивная карта возраста домов в разных городах России