2021

Новости за 08.09.2021

Svenskene rotet bort gyllen VM-sjanse

Verdens Gang

(Hellas – Sverige 2–1) Seks dager etter seieren mot Spania gikk Sverige på et surt bortetap mot Hellas og mistet initiativet i VM-kvalifiseringsgruppen.

Sverige med overraskende tap

NRK.no (sport)

Svenskene hadde havnet i en god posisjon i gruppen sin etter å ha slått Spania. Men mot Hellas fikk de seg en kalddusj og tapte 1-2. Tasos Bakasetas satte inn 1-0 for grekerne etter at de spilte seg gjennom det svenske forsvaret. Vangelis Pavlidis satte inn 2-0 etter lang VAR-sjekk. Svenskene presset inn en redusering ved Robin Quaison, men det ble med den ene scoringen. Nå er Spania, som vant mot Kosovo, i førersetet i gruppen.

– Du vil ikke svare på spørsmålet

TV 2 Norge

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ble spurt fire ganger om han personlig er imot selvbestemt abort, men det ville han ikke svare på.

Tok haste-grep

Dagbladet

Helseminister Bent Høie forteller at han tok grep da han så helsedirektør Bjørn Guldvogs uttalelser til NRK tirsdag.

Dette er debattens vinnere

Nordlys

Nordlys' politiske redaksjon har vurdert kveldens debattanter på Storgata Camping.

Støre tar avstand fra SVs abortkrav

Ap-leder Jonas Gahr Støre lover at han vil sette ned foten for SVs ønske om å utvide abortgrensen til uke 22, som er grensen for levedyktighet.

FN: 18.000 sivile drept i Jemen

NRK.no

Minst 18.000 sivile jemenitter er drept eller såret i luftangrep i Jemen etter at krigen begynte å eskalere i 2015, fremgår det av en FN-rapport. Befolkningen i det krigsherjede landet har vært utsatt for 10 luftangrep i gjennomsnitt hver dag og totalt over 23.000 luftangrep siden mars 2015, står det i rapporten som ble lagt fram onsdag. Tallmaterialet er basert på Yemen Data Project, som på grunnlag av lokal datainnsamling fører statistikk over luftangrep utført av den saudiarabisk-ledede koalisjonen. Читать дальше...

Solgte for 24 mill.

Dagbladet

Ivar Tollefsen har slått kloa i Ole Edvard Antonsens hytteparadis på Jomfruland.

Mener Ropstad brøt flere lover

NRK.no

Advokat og tidligere stortingsrepresentant for Ap, Ane Sofie Tømmerås mener Ropstad brøt både skatteloven og folkeregisterloven. Det skriver hun i en kronikk til NRK.

Новости России
Москва

Архитектурные доминанты округов Москвы

Slår alarm

Dagbladet

Alexander Stöckl frykter hoppsporten i Norge kan havne i en «komaliknende tilstand» hvis sponsorene trekker seg ut. Men han understreker: - Jeg ser fortsatt for meg ei framtid med Clas Brede Bråthen som sportssjef.

Sagosen med seks mål i seriestarten

Kiel hadde full kontroll i serieåpningen mot Balingen-Weilstetten onsdag. Sander Sagosen scoret seks mål i 33-24-seieren. Sagosen åpnet godt og hadde notert seg for to mål allerede etter seks minutter. De fire neste målene scoret han i den andre omgangen. Også Harald Reinkind var toneangivende. Han scoret fire mål i nimålsseieren.

Ny Carlsen-seier i armageddon

TV 2 Norge

Magnus Carlsen spilte remis mot landsmannen Aryan Tari under dag to av Norway Chess. Carlsen vant omspillet i armageddon, som betyr at han står med tre poeng av seks mulige.

VIF ute av kvinnenes mesterliga

NRK.no

Vålerenga klarte ikke å kvalifisere seg til gruppespill i kvinnenes mesterliga. Det ble 3-6-tap sammenlagt for Häcken etter onsdagens 2-3-tap. Oslo-laget hadde en tøff oppgave foran seg etter 1-3-tapet i hjemmekampen sist uke. I Sverige hadde både Häcken og Vålerenga sine muligheter før hjemmelaget tok ledelsen etter 39 minutter ved Stina Blackstenius. Samme spiller la på til 2-0 syv minutter ut i andre omgang. Synne Jensen reduserte for Vålerenga etter 73 minutter, men bare fem minutter senere styrte... Читать дальше...