Kimonolar plajdan sonra şehre indi
Japon stilinin anahtar parçası olan kimonolar 2022 yazında gündelik giyimi ele geçiriyor. Kimonoları hem plajda hem de şehirde kullanmak isteyenler için öneriler hazırladık.
Japon stilinin anahtar parçası olan kimonolar 2022 yazında gündelik giyimi ele geçiriyor. Kimonoları hem plajda hem de şehirde kullanmak isteyenler için öneriler hazırladık.
Jehan Barbur’un yeni şarkısı ‘Yabancı’yı Erkan Oğur düzenledi. Melisa Uzunarslan’ın ‘Vicdansız Adamı’nın sözleri Mazhar Alanson’a ait. Büyük Ev Ablukada’nın ‘Yangın Akvaryum’u yıldızlar geçidi gibi... İşte haftanın öne çıkan teklileri...
Ne kadar şanslıyız; tüm zamanların en karizmatik solistlerinden Brian Molko (Placebo) ve Alex Turner’ı (Arctic Monkeys) birkaç hafta arayla sahnede canlı izleyeceğiz. Asiliği sadece görüntüleriyle değil, sahne tavırlarıyla ama farklı yollardan hissettiren iki isimle unutulmaz anlara hazır olun. Placebo18 Temmuz’da, Arctic Monkeys ise 9-10 Ağustos tarihlerinde Zorlu PSM Turkcell sahnesinde konser verecek.
Mit 16 Jahren gründet Lukas F. die rechtsterroristische Chatgruppe „Totenwaffen“. Dort tauscht er sich mit Gleichgesinnten aus, plant selbst einen Terrorakt. Er ist Teil eines internationalen Netzwerks, in dem sich Jugendliche gefunden haben und radikalisieren.
Mit der wiedervereinigten Kasernenwiese hat Zürich einen neuen Park bekommen. Noch hat man ihn fast für sich allein. Eine Erstbesitzung.
Tiefe Pegelstände, steigende Wassertemperaturen, kein Regen in Sicht: Was die hohen Temperaturen bedeuten und worauf Sie in den kommenden Tagen achten sollten.
Kirkkaissa vesissä kelpaa uida, mutta ovatko ne sameita vesiä puhtaampia? HS esittelee neljä poikkeuksellisen kirkasvetistä järveä.
Le previsioni astrologiche segno per segno su amore, lavoro, fortuna e benessere dell'oroscopo di oggi di Paolo Fox
Quinto appuntamento per il campionato delle derivate di serie. Si corre sul mitico tracciato inglese
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna limanlarından tahıl ihracatına izin verecek nihai belgenin yakında hazır olacağını açıkladı.
ABD Adalet Bakanlığı, geçen yıl Avusturya’da tutuklanan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’ye iadesinin gerçekleştiğini açıkladı.
Mayısta NATO’ya katılmak için başvuran, on gün önce de katılım protokolleri Türkiye’nin de aralarında bulunduğu tüm üye ülkelerce imzalanan İsveç ve Finlandiya’nın üyeliklerine ilişkin süreç rekor bir hızla ilerliyor. Protokollerin imzalanmasından bu yana NATO üyesi ülkelerin yarısı bu iki ülkenin üyeliğine ilişkin onay sürecini tamamladı.
Rusya, Ukrayna’da Donbas cephesinden uzak güneydeki Mikolayiv kenti ile Kiev’in güneyindeki Vinnytsia kentlerini vurdu.
Artık birçok şehirde güvenli bir şekilde kaykay yapmak ve paten kaymak için uygun parklar, yollar, sahil şeritleri var. Bu sporları sağlığımızı riske atmadan, yaralanmadan yapmanın bir diğer kuralı da uygun ekipmana sahip olmak. Paten, board, kask, dizlik... Jürimize bu malzemeleri edinebileceğimiz en iyi 10 kaykay ve paten mağazasını sorduk.
Yaz aylarının en zevkli spor aktivitelerinden biri de tekerlekli paten kaymak. Sahilde veya parkta... İzlemesi çok eğlenceli, denemesi biraz cesaret istiyor. Şimdilerde bir de danslı buluşmaları çok popüler. Eğitmenlerden ‘paten’ sürmenin püf noktalarını öğrendik. 5 ila 63 yaş paten tutkunlarıyla konuştuk.
Güney Koreli stoper, Türk futbol tarihinin en başarılı transferlerinden biri oldu. 2021 Ağustos’unda 3 milyon Euro’ya Beijing Guoan’dan alınan Kim, 19.5 milyon Euro’ya Rennes’e satılırken, mali açıdan sarı lacivertli kulübe ilaç oldu. Bu yaz kadrosuna kattığı Lincoln, Willian Arao, Emre Mor ve Tiago Çukur’un bonservisleri için toplam 8.75 milyon Euro ödeyen Fenerbahçe, bu rakamın 2 katından fazlasını Güney Koreli yıldızın satışından elde etti.
Maher Holding çatısı altında yer alan Quick Sigorta’nın yüzde 100 iştiraki olan Quick Finans, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’dan (BDDK) faaliyet izni onayını aldı.
Türkiye’nin doğal coğrafi özellikleri, uluslararası pazara yakınlığı ve yat turizmine yönelik çalışmalar sayesinde sektörün potansiyelinin her yıl daha da arttığını ifade eden Turmobil ve rudder & moor kurucusu Turan Mutlu, son yıllarda yapılan marinalar sayesinde Türkiye’nin her geçen gün dünya yatçılık pazarından güçlü şekilde pay almaya başladığını söyledi.
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), haziranda ihracatını yüzde 10 artışla 1 milyar 702 milyon dolara çıkardı. 2022’nin ilk yarısında ihracatlarını yüzde 21 yükselterek 9 milyar 276 milyon dolara çıkaran Egeli ihracatçılar, son bir yılda yüzde 21 artışla 17 milyar 934 milyon doları Türkiye’ye kazandırdı.
Türkiye genelinde 300 adet şarj istasyonu bulunan Sharz.net, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından araç şarj işletmecisi lisansı aldı.
Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama tesisi genişletme çalışmalarında son viraja girildi. Genişleme çalışmaları kapsamında açılan 18 kuyudan 9’unda gaz akış testi başarıyla tamamlandı.
Dünyanın önde gelen moda perakende markalarının çevre, insan hakları ve tedarik gibi alanlarda şeffaflıklarını inceleyen Fashion Transparency Index 2022’ye göre, kritik konularda şeffaflık eksikliği devam ediyor. Büyük moda markalarının sadece yüzde 24’ü, mikroplastikler ve mikrofiberlerin çevre üzerindeki etkilerini nasıl en aza indirdiklerini açıklarken, Fashion Revolution Araştırma Müdürü Liv Simpliciano, “Markaların, daha fazla veriyle taahhütleri konusunda ciddi olduklarını kanıtlamaları gerekiyor” dedi.
Havadan görüntülemeyi tamamen değiştiren ve teknoloji dünyasının son dönemine damgasını vuran dron modelleri, günümüzde kargo taşıma süreci için de geliştiriliyor. Bu konuda birçok firma gerçekten büyük adımlar atıyor.
Endonezya’da düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’nda çeşitli oturumlara katılan ve görüşmeler yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gerçekleştirdiği temaslara ilişkin Twitter’dan açıklamalar yaptı.
Türkiye genelinde 24.4 milyon mobil abonesi bulunan Vodafone’un, bayram tatili süresince gerçekleşen GSM trafiğine ilişkin açıkladığı verilere göre, Vodafone’luların arife günü ve bayramı kapsayan toplam 5 günde 50 milyon GB mobil internet kullandığı belirtildi. Vodafone’luların toplam mobil internet kullanımı geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 artarken; 2 yıl önceki bayram tatili mobil internet kullanımını ikiye katladı.