ru24.net

World News in Croatian

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro Каталог
Апрель
2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Все новости

Parlamentarci nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

Vijesti.ba 

Predstavnički dom PSBiH na današnjoj hitnoj sjednici nije usvojio zaključke koje je predložio Klub poslanika SNSD-a u okviru tačke dnevnog reda na kojoj se raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji u institucijama Bosne i Hercegovine.

Visoka pravosudna delegacija Republike Turske u posjeti VSTV-u BiH

Vijesti.ba 

Visoka pravosudna delegacija Republike Turske, predvođena ministrom pravde Jilmazom Tunčem, posjetila je danas Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) i razgovarala sa članovima VSTV-a BiH, na marginama sjednice koja se održava 17., 18. i 19. aprila.Biden poziva na utrostručenje carina na kineske metale

Vijesti.ba 

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na utrostručenje carina na dio čelika i aluminija iz Kine. To je najnovija protekcionistička politika koju je prihvatio Biden dok vodi kampanju za reizbor protiv Donalda Trumpa, koji je poznat po svom oštrom trgovinskom stavu prema Kini. Bijela kuća je rekla da je cilj zaštititi radna mjesta u SAD od „nelojalne" konkurencije, javio je BBC.

EU poručila RS-u: Obustavite zakone, imaćete posljedice

Vijesti.ba 

Evropska služba za vanjske poslove reagovala je danas na rasprave o usvajanju zakonodavnih inicijativa od strane Narodne skupštine RS-a. One bi, navodi se u komentaru, narušile ustavni poredak zemlje, funkcionalnost njenih institucija i osnovnih sloboda i bile protivno obavezama Bosne i Hercegovine na putu ka EU.

Podignuta optužnica protiv Vasvije Vidović

Vijesti.ba 

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužilaštva BiH, podigla je optužnicu protiv Vasvije Vidović, rođene 1954. godine u Rogatici, nastanjena u Sarajevu, državljanke BiH.

Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Vijesti.ba 

Predsjedavajuća Kluba zastupnika SNSD-a Sanja Vulić, obrazlažući predložene zaključke tog kluba, navela je da je današnja hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) sazvana na zahtjev sedam poslanika jer smatraju da su ispunjeni preduslovi hitnosti i opravdanosti.

Новости России
Москва

Стали известны дата и место проведения II Международного телевизионного конкурса детской авторской песни «Наше поколение»


U BiH krajem februara 338.528 nezaposlenih osoba

Vijesti.ba 

Prema podacima Agencije za rad i zapošljavanje, na dan 29. februara ove godine, na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja u Bosni i Hercegovini bilo je 338.528 osoba. U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih osoba je manji za 2.033 osobe ili 0,60 posto.

Bankar Fočak oštetio klijenta za 20.000 KM

Vijesti.ba 

Policijski službenici PU Foča preduzimaju sve mjere na dokumentovanju krivičnog djela zloupotreba službenog položaja. Sumnja se da je službenik banke u Foči bez znanja oštećenog lica inicijala I. V. raskinuo ugovor o oročenju depozita, saopćeno je iz PU Foča.


Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Елена Рыбакина

Рыбакина о смене гражданства: «Я никому ничего не доказываю. В меня поверил Казахстан, чему я очень рада»


Тупик и страхи Тарантино

В Москве водитель убил мужчину после замечания о парковке на тротуаре

Пришла помощь откуда не ждали: мигрантам в Москве помогают чиновники

Раздача кредитных карт всем подряд стала главным заработком банков