Добавить новость
123ru.net

World News in Croatian

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro
Добавить новость

Все новости

Džaferović: Pozdravljam britansku podršku jačanju NATO štaba u BiH

Vijesti.ba 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović pozdravio je odluku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva o slanju vojnih eksperata, te smatra da će se ovim osnažiti NATO štab u Bosni i Hercegovini, te pružiti praktična podrška našoj zemlji u borbi protiv sajber-prijetnji.

Grlić Radman uzvratio: Milanović je dvorska luda u svojoj nedosljednosti

Vijesti.ba 

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman nazvao je predsjednik Republike Hrvatske Zorana Milanovića "dvorskom ludom u svojoj nedosljednosti", napomenuvši kako je Milanović prije dva mjeseca govorio da je izdajnik svatko tko glasa za pristupanje Švedske i Finske u NATO bez izmjene izbornog zakona u BiH, a sada je podržao kandidaturu tih dviju zemalja.

Ukrajina prekida diplomatske odnose sa Sirijom

Vijesti.ba 

Ukrajina prekida diplomatske odnose sa Sirijskom Arapskom Republikom i pokreće proceduru uvođenja trgovinskog embarga nakon što je Sirija priznala neovisnost "LNR" i "DNR".

Dodik sutra sa Sijartom u Banjaluci

Vijesti.ba 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se sutra u Banjaluci sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, najavljeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

Stoltenberg: Spremni smo na bilo kakve korake Rusije

Vijesti.ba 

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da će zvanični potpisi na odluku o pozivu Finske i Švedske u NATO biti prikupljeni na sastanku ministara vanjskih poslova sljedećeg utorka.Lasić i Pravdić: Cesta Neum-Stolac veliki poduhvat za BiH

Vijesti.ba 

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić kazao je danas na svečanom otvaranju magistralne ceste Neum-Stolac da je u pitanju veliki generacijski poduhvat koji će mnogo značiti prije svega građanima Neuma i Stoca, a potom i svima koji budu putovali tim pravcem.

Plenković o mogućem kandidatskom statusu BiH

Vijesti.ba 

Hrvatski premijer Andrej Plenković kazao je danas da je na hrvatsku inicijativu uvrštena formulacija da je Europsko vijeće spremno dati kandidatski status BiH ako ispuni reforme u 14 područja.

Svečano otvorena nova cesta Stolac - Neum

Vijesti.ba 

Magistralna cesta M17.3 Neum – Stolac u četvrtak je svečano otvorena i puštena u promet, a sredstva za ovaj infrastrukturni projekt vrijedan 96.523.354,33 maraka, osigurala je Vlada FBiH.

Bevanda: Osnovica je propisana zakonom

Vijesti.ba 

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda je na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je razmatran Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH ...

Klub Bošnjaka traži smanjenje koeficijenta za funkcionerske plate

Vijesti.ba 

Klub Delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH uputio je u proceduru zaključak kojim se nalaže Vijeću ministara BiH da sačini i dostavi PSBIH na razmjatranje i usvajanje prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama i institucijama BiH kojim će se umanjiti za 12,4 posto koeficijent svim zaposlenim, imenovanim i izabranim licimau institucijama BiH koji imaju koeficijent 4,00 i više, zaključno sa članovima Predsjedništva BiH.

Новости России
Москва

Путин заявил, что подготовка НАТО к противостоянию с РФ с 2014 года для Москвы не новость


Moscow.media
Москва

Лукашенко заявил о возможности снабжать Калининград товарами без войн


Персональные новости
Россия

В МИД России заявили, что Лавров в ходе визита в Минск проведёт переговоры с ЛукашенкоRussian.city
Москва

Вильфанд предупредил об аномальной жаре в Москве в начале июляЧастные объявления


Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Лоренцо Сонего

Лоренцо Сонего выступит в третьем раунде The Championships


Женщина в Московской области украла продукты из магазина и укусила кассира

На Дону 4 июля начинается оформление цифровых карт болельщика

«Черноголовка» начала переговоры о сотрудничестве с сетью «Вкусно — и точка»

Самые протяженные дороги отремонтируют еще в 4 округах Подмосковья
Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.net


Спонсоры 123ru.net