Добавить новость
ru24.net

World News in Croatian

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro Каталог
Ria.city

Март
2023

Все новости

Pucnjava u Južnoj Karolini, petoro poginulih

Vijesti.ba 

Bivši pripadnik američkih oružanih snaga ubio je iz vatrenog oružja jednog aktivnog pripadnika vojske SAD i troje djece u njihovoj kući u Južnoj Karolini prije nego što je izvršio samoubistvo, saopštili su danas lokalni zvaničnici.Macron: Nepopularna penziona reforma nužna

Vijesti.ba 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u televizijskom je intervjuu objasnio naciji razloge uvođenja spornog mirovinskog zakona kojim se dobna granica za odlazak u mirovinu podiže sa 62 na 64 godine i koji je izazvao val nezadovoljstva u cijeloj zemlji.

Cvijanović u New Yorku razgovarala sa prvim čovjekom UN-a

Vijesti.ba 

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović razgovarala je danas u New Yorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterresom, a sagovornici su ocijenili da je saradnja institucija u BiH sa UN-om veoma dobra, te je istaknut značaj zajedničkog djelovanja sa ciljem prevazilaženja izazova sa kojima se suočava savremeni svijet.

Parlament Švedske usvojio zakon neophodan za NATO

Vijesti.ba 

Parlament Švedske je u srijedu velikom većinom usvojio zakon koji toj zemlji omogućava pridruživanje NATO-u, za šta je još potrebno da njen prijem ratificira svih 30 članica Alijanse.

Islanđani u Zenici: Došli smo po pobjedu

Vijesti.ba 

Selekcija Islanda pred sutrašnji duel 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u okviru grupe J protiv Bosne i Hercegovine na stadionu Bilino polje (20.45 sati), nije odradila ni zvanični trening, ali je selektor Arnar Vidarsson večeras održao obaveznu pres-konferenciju za zeničkom stadionu.

Zaharova: MKS treba da izda naloge za hapšenje američkih lidera

Vijesti.ba 

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je da čeka da Međunarodni krivični sud /MKS/ izda naloge za hapšenje američkih političkih ličnosti koje su učestvovale u odvođenju djece iz Vijetnama sedamdesetih godina prošlog vijeka.


Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Александр Зинченко

Аарон Рамсдейл: "Подписание Жезуса и Зинченко – большая помощь"


Некоторые купюры запретят выдавать россиянам с 1 апреля

Расписание сухуров и ифтаров на священный месяц Рамадан в 2023 году

Нижегородские старшеклассницы стали призерами Всероссийской олимпиады школьников по французскому языку

Билеты на матч «Оренбург» - «Ростов» до 1 апреля можно купить за 10 рублей