Добавить новость
123ru.net

World News in Croatian

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro
Добавить новость
Март
2021
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости
U Sloveniji se pojavila i nigerijska varijanta koronavirusa

Vijesti.ba 

Nakon britanske i južnoafričke varijante, u Sloveniji je potvrđena i prisutnost nigerijske, a do sada je zabilježeno "najmanje sedam" slučajeva te varijante, objavili su u srijedu slovenski mediji, pozivajući se na Nacionalni laboratorij za zdravlje, okoliš i hranu.

Sergej Lavrov pozvao ministricu Turković u posjetu Rusiji

Vijesti.ba 

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, danas je, 3. marta 2021. godine, razgovarala sa ambasadorom Ruske Federacije u našoj zemlji Igorom Kalabukhovom.

Slovačka uvodi zabranu kretanja tokom noći

Vijesti.ba 

Slovačka od srijede navečer uvodi policijski sat tijekom noći, rekao je ministar zdravstva dok se zemlja bori s najvišom stopom smrtnosti od covida u svijetu.

Pogoršana situacija u RS: Razmatraju se nove mjere

Vijesti.ba 

Rast broja novozaraženih mogao bi da ugrozi proces vakcinacije u Republici Srpskoj, rečeno je nakon sastanka u Vladi o pogoršanju epidemiološke situacije, uz napomenu da će biti razmatrane nove mjere, ako se ne budu poštovale postojeće.

Miroslav Škoro kandidat za gradonačelnika Zagreba

Vijesti.ba 

Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta i potpredsjednik Hrvatskog sabora, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, kandidirat će se na lokalnim izborima za gradonačelnika Zagreba.

Nepovoljna epidemiološka situacija u ZDK

Vijesti.ba 

Epidemiološka situacija u Zeničko-dobojskom kantonu je nepovoljna sa evidentnim porastom broja oboljelih, a posebno hospitaliziranih pacijenata – zaključio je Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK.


Načelnik Ćatić: Konjic lider metalske industrije

Vijesti.ba 

Firmu DIV d.o.o. koja u Konjicu uspješno djeluje već duži niz godina, a koja se bavi obradom metala, proizvodnjom metalnih konstrukcija, dijelova za brodogradnju, poljoprivredne mašine i dijelova koji se koriste u građevinarstvu danas su posjetili načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predsjednik Općinskog vijeća Konjic Kenan Greda.


Слухи, сплетни...