123ru.net

World News in Croatian

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro
Добавить новость
Август
2020
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости

Šeranić: Zabrinjavajuća epidemiološka situacija

Vijesti.ba 

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je u Srpskoj nepovoljna i zabrinjavajuća epidemiološka situacija s obzirom na broj zaraženih i težinu kliničke slike pacijenata koji zahtijevaju hospitalizaciju.

U BiH 282 novozaražena, 9 smrtnih slučajeva

Vijesti.ba 

U protekla 24 sata u BiH je registrirano 282 novozaražene osobe i devet smrtnih slučajeva. Od tog broja, u FBiH je 198 novozaraženih, a u RS 84. Četvoro lica je preminulo u RS i pet u FBiH.

Kod supružnika pronađena automatska puška, municija, 42 laptopa

Vijesti.ba 

Dobojska policija rasvijetlila je četiri krivična djela koja su počinila supružnici iz Doboja čiji su inicijali S.K. i J.K, a kod kojih su pronađeni, između ostalog, automatska puška sa 86 pripadajućih metaka, te 42 laptopa, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

SDP, NiP, Naša stranka i NBL potpisali “Sarajevski dogovor”

Vijesti.ba 

Predsjednici političkih stranaka Narod i pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i Nezavisna bosanskohercegovačka lista potpisali su danas koalicioni sporazum "Sarajevski dogovor 2020" za zajednički nastup na lokalnim izborima u Kantonu Sarajevo.

Krešimir Ljubičić potpisao za Goricu

KK Cibona Vip 

Krešimir Ljubičić potpisao je novi ugovor s Košarkaškim klubom Goricom, te on više nije igrač Cibone. Krešo je prošao sve omladinske selekcije u KK Rudeš, da bi sa 16 godina kao juniorski reprezentativac stigao pod Toranj i ostao 4 sezone. S Cibonom je osvojio naslov prvaka države u sezoni 2018./2019. Krešimir Ljubičić: Zahvalio bi se […]

Foča: Građani protestuju protiv gradnje mHe na Bjelavama

Vijesti.ba 

Udruženje građana “Bjelava” danas organizira protest kojim izražavaju nezadovoljstvo gradnjom mini hidroelektrana na rijekama Bjelava, Mala Bjelava i Velika Bjelava i planirane izgradnje mHE na rijekama opštine Foča.

Od subote obavezno testiranje za ulazak u Njemačku

Vijesti.ba 

Broj zaraženih u Njemačkoj veoma zabrinjavajuće raste. Vjerovatno i zbog povratnika iz „rizičnih zemalja“, među kojima je i BiH. Oni su od subote 8.8. obavezni da se testiraju. U suprotnom slijede velike novčane kazne.