123ru.net

World News in Croatian

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro
Добавить новость
Декабрь
2020
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости

Novalić s komandantom NATO Štaba: Neupitna podrška

Vijesti.ba 

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić prisustvovao je danas svečanoj primopredaji dužnosti između dosadašnjeg komandanta NATO Štaba u Sarajevu, brigadnog generala Američke vojske Vilijama Edvardsa, ...
Crna Gora dobila 42. vladu, Krivokapić premijer

Vijesti.ba 

Crna Gora dobila je danas novu 42. Vladu Crne Gore čiji premijer je Zdravko Krivokapić, koji je u Skupštini položio zakletvu. Za izbor Krivokapićeve Vlade glasao je 41 poslanik, 28 je bilo protiv, a jedan uzdržan.

U BiH 32.383 aktivna slučaja zaraze koronavirusom

Vijesti.ba 

Prema pregledu epidemiološkog stanja koje dostavlja Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, do danas je u BiH potvrđeno 92.793 slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je 432.980 osoba.

Hrvatska naručila 5,6 miliona vakcina, prva stiže Pfizerova

Vijesti.ba 

Hrvatska je naručila 5,6 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa, a cijepljenje bi moglo započeti Pfizerovim cjepivom, koje bi trebalo prvo stići u 125.000 doza s kojima se može procijepiti 62.500 ljudi, najavio je u petak ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Maas: Američki vojnici dobrodošli su u Njemačkoj

Vijesti.ba 

Njemačka je zadovoljna što izgleda da postoji sporazum među američkim poslanicima da se julska odluka predsjednika Donaalda Trumpa da izmjesti vojnike iz Njemačke revidira, izjavio je u petak njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas.

Poboljšana epidemiološka situacija u BPK Goražde

Vijesti.ba 

Epidemiološka situacija na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde je poboljšana u odnosu na raniji period i smanjuje se broj novozaraženih koronavirusom – potvrdila je Feni direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK dr. Medina Bičo.


Klopp: Vlasnici klubova ignorišu zdravlje igrača

Vijesti.ba 

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp kritikovao je vlasnike klubova jer ne brinu o zdravlju igrača. Inače, Klopp već neko vrijeme zagovara uvođenje pravila o pet izmjena u Premiershipu. Međutim, o tome se nije razgovaralo na posljednjem sastanku vlasnika klubova.

Preminula srebrenička majka Kada Ramić

Vijesti.ba 

Kada Ramić iz Sućeske umrla je noćas u svom rodnom mjestu nedaleko od Srebrenice. Tokom rata i genocida u Srebrenici, majci Kadi Ramić poginuo je jedan i ubijena su tri sina.

U KS 248 novozaraženih koronavirusom, tri smrtna ishoda

Vijesti.ba 

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata obrađeno je 987 testova, prikupljenih od 30. novembra do 3. decembra, od toga je 248 novih slučajeva zaraze koronavirusom - kazao je na pres-konferenciji član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS Kemal Beganović.

Pogoršano zdravstveno stanje gradonačelnika Bijeljine

Vijesti.ba 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić priključen je na invazivnu mehaničku ventilaciju i sve prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvjesne, istakli su iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.


Слухи, сплетни...