123ru.net

World News in Swedish

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro
Добавить новость
Декабрь
2020
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости

Hälften av Pfizers vaccin försenas

Sverigesradio 

  • Läkemedelsjätten Pfizer meddelar att vaccinet mot covid-19 som tagits fram tillsammans med Biontech försenas.
  • Bara hälften av de 100 miljoner doser som var planerade för leverans innan årsskiftet kommer att komma fram, skriver Wall Street Journal.
  • Logistikproblem uppges vara anledningen. 
De försöker överleva vid gränsen: ”Inte ens åsnor äter sånt här”

Svt.se 

Flyktingar har strömmat till gränsen mellan Tigray och Sudan. De har livet i behåll men inte mycket mer – de kan inte stänga om sig, de har inga madrasser att sova på och de har knappt mat att äta. – Vi får ont i magen av maten vi äter, inte ens åsnor äter sådant här, säger Atsede Negash, som flytt från Tigray i norra Etiopien.

Massvält hotar Nordkorea efter Kim Jong-Uns beslut

Expressen 

Nordkorea hotas av en svältkatastrof.

Matpriserna har stigit så dramatiskt de senaste veckorna att priset på ett kilo ris överstiger genomsnittslönen för statligt anställda, rapporterar Express.

Det råder redan stor brist på många matvaror i landet på grund av Kim Jong-Uns  beslut att stänga gränsen mot Kina i början av året.

Könsstympning och barnäktenskap har ökat med pandemin

Sverigesradio 

  • Biståndsorganisationer larmar om att könsstympning och barnäktenskap ökar på flera platser i världen på grund av pandemin.
  • Skolstängningar och isolering är en stor orsak till att flickors rättigheter försämrats.
  • Fredrika Uggla, jämställdhetsrådgivare, PMU och Alexandra Pärnebjörk rådgivare för reproduktiv hälsa, Plan International, samt biståndsminister Peter Eriksson beskriver situationen. 

Flera singelolyckor i halkan

Expressen 

En singelolycka inträffade strax före klockan 21 på torsdagen i kraftigt snöfall på E4 vid Skånes Fagerhult. Det blev inga personskador men vägen stängdes av.

32 kommuner förbjuder besök på äldreboenden

Sverigesradio 

  • Folkhälsomyndigheten har utfärdat ett tillfälligt besöksförbud på särskilda boenden för äldre i 32 av landets kommuner.
  • Beslutet, som är det första i sitt slag som Folkhälso-myndigheten fattat, gäller från idag till och med den 12 december.
  • En av kommunerna är Västerås. Enligt Tobias Åsell, direktör för vård- och omsorgsförvaltningen, beror besöksförbudet på en ökad smittspridning.


Italienare söker ansvariga för de höga dödstalen i landet

Svt.se 

De är många och de bär alla på samma sorg och vrede – de 70 000 medlemmarna i en italiensk grupp som vill hitta de ansvariga för att så många dött i landet under coronapandemin. – Sanningen måste fram så att vi kan få rättvisa, säger gruppens grundare Luca Fusco.


Слухи, сплетни...