Добавить новость
123ru.net

World News in Swedish

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro
Добавить новость
Март
2021
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости

Serbien långt före EU i vaccineringen – tack vare Kina

Svt.se 

I Sverige har strax över sju vaccindoser getts per hundra invånare. Snittet för hela EU är ungefär detsamma, 7,5. I Serbien är det tre gånger så många – över 21 doser per hundra invånare. – Hittills har Kina levererat 1,5 miljoner vaccindoser och vi förväntar oss ytterligare 500.000 den här veckan. Än så länge har EU direkt försett oss med noll vaccin, säger Stefan Vladisavljev, geopolitisk analytiker vid en tankesmedja i Belgrad. Investerat i SerbienKina har investerat mycket i serbien de senaste åren... Читать дальше...

Facken delade i frågan om lönetillägg för covidvården

Svt.se 

Anställda inom covidvården i region Kalmar är kritiska till att de inte får något lönetillägg under pandemin. Men de två fackförbunden i sjukvården är däremot delade i frågan om lönetillägg – Kommunal driver aktivt på medan Vårdförbundet inte gör det.
Explosion i industriverkstad – brinner ner

Expressen 

I Strömstads kommun har det börjat brinna i en industriverkstad.

Enligt SOS Alarm är verkstaden övertänd och räddningstjänsten har beslutat om att låta byggnaden brinna ner.

Gasoltuber har även exploderat i byggnaden.

IVA-sköterskan om krisavtalet: ”Blir tufft”

Svt.se 

Region Västerbotten befinner sig i ett pressat vårdläge och under onsdagen aktiverades ett krislägesavtal för att säkra bemaningen. För de anställda innebär det bland annat att regionen kan höja arbetstiden till 48 timmar per vecka. – Det finns väldigt mycket farhågor, säger IVA-sjuksköterskan Cecilia Reinikainen Diamant på sjukhuset i Umeå.

Tegnell: Vill inte utesluta en tidigare vändning

SvD 

Pandemins vändpunkt kommer rimligtvis först i maj, meddelade Anders Tegnell på tisdagen. Men med tanke på vårens tidiga ankomst utesluter han inte att vändningen kommer tidigare än så. ”Vi kan verkligen hoppas på det”, säger han till TT.

Spegelvänd ramp fixar smidigare sophantering i Piteå

Svt.se 

Pireva i Piteå har effektiviserat Bredviksbergets återvinningscentral. Ombyggnationen ska öka säkerheten och få trafikflödet att flyta smidigare. SVT har följt med och testat den nya och bakvända ordningen på ”Brevika”.

Hallengren (S): ”Finns ju inga vaccin att köpa”

Svt.se 

Oppositionspartierna vill att Sverige påbörjar försök att köpa vaccin utanför EU:s gemensamma avtal. Kravet avfärdas av socialminister Lena Hallengren (S). – Det finns inga lager där man kan köpa vaccin. Man kan teckna sig för framtiden, säger Hallengren i SVT:s 30 minuter.


Omsorgspersonal i Hudiksvall tvingas till tidig semester

Svt.se 

Större delen av personalen inom vård- och omsorgsförvaltningen i Hudiksvalls kommun får sina semesterperioder tidigarelagda i sommar med start redan redan i början av juni. – I början av juni går ju barnen fortfarande i skolan, så då kommer man ha semester utan familjen, säger Johanna Furuström som arbetar inom hemtjänsten Iggesund.


Слухи, сплетни...