Добавить новость
123ru.net

World News in Dutch

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro
Добавить новость

Все новости

Proud to be fout: dit zijn de favoriete foute nummers van onze redactie

HLN.be 

Al een hele week tellen onze collega’s van Qmusic in de ‘Foute 728' af naar de foutste nummers aller tijden. Vanavond komen we eindelijk te weten welke hit bovenaan staat. Om alvast wat in de stemming te komen, kan je hier luisteren naar ónze favoriete foute schijven. Want fout = goud.
LIVE. Volg hier doorheen de dag alle ontwikkelingen rond de Rode Duivels

HLN.be 

De Rode Duivels leven toe naar hun clash met Cristiano Ronaldo en co van zondag in Sevilla. Vandaag zijn de Belgen nog gewoon in hun Basecamp in Tubeke, waar het ‘zwaartepunt’ van de dag na de middag ligt. Om 16u30 is er opnieuw een persconferentie met twee spelers en een uurtje later volgt een training. Het eerste kwartier daarvan zal opnieuw open zijn. Op deze pagina zit u goed om die training én al het andere nieuws over de Duivels op de voet te volgen!

‘Familie’ blaast 30 kaarsjes uit en viert dat volgend jaar in de Lotto Arena

HLN.be 

Twee weken na ‘Thuis’ vertrekt nu ook ‘Familie’ op zomervakantie. De soapkijker krijgt eerst nog wel de spannendste tv-avond van het jaar met een zinderende seizoensfinale, gevolgd door ‘Het geheim van Raven’, de zomerse spin-off op VTM GO. Maar er staat ook nog een groots jubileumfeest voor de fans op stapel in de Lotto Arena. “Het wordt de grote apotheose.”

Filmdebuut van Angèle gaat in augustus in première op Amazon Prime

HLN.be 

Eerst schitterde ze al als het gezicht van een nieuwe Chanel-campagne, maar we krijgen deze zomer nog meer te zien van Angèle. ‘Annette’, het filmdebuut van de 25-jarige zangeres, gaat deze zomer in première op het Cannes Film Festival en is daarna ook te bekijken op Amazon Prime.

Dag start zwaarbewolkt met regen, warm en nat weekend op komst

HLN.be 

Het is vrijdagochtend over het westen zwaarbewolkt met regen. In de loop van de voormiddag breidt de neerslag zich uit naar het centrum, maar over het oosten is het lokaal nog vrij zonnig en blijft het droog. In de namiddag verwachten we over het westen en het centrum nog wat lichte regen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het overwegend droog met soms enkele opklaringen. De maxima schommelen rond 18 graden aan de kust en in de Ardennen tot lokaal 22 graden in de streken met opklaringen. Er waait een matige zuidwestenwind, zegt het KMI.

Wout van Aert door de ogen van zijn trainingsmaten: “Als we drie keer over prikkeldraad moeten kruipen om op een mooie plek te komen, dan doet hij dat”

HLN.be 

Wout van Aert (26) is klaar voor de Tour. Best straf, want anderhalve maand geleden lag hij nog op de operatietafel na een blindedarmontsteking. De mannen met wie hij geregeld op pad gaat, zijn niet verrast: “Hij is een trainingsbeest, houdt van een diep gesprek en weet overal de weg.” Zijn trainingmaten, onder wie zelfs een schrijnwerker, over de onbekende kantjes van de wielerkampioen.

Christel Van Dyck stopt na 7 jaar met 'De Rotonde': "Het is mooi geweest, en goed ook. Maar het is tijd voor iets nieuws"

HLN.be 

Zeven jaar lang stemden ruim 850.000 Vlamingen elke zondagochtend trouw af op Christel Van Dyck, die in ‘De Rotonde’ op Radio 2 twee uur lang complexloos met haar bekende gast over diens leven en werk praatte. Zondag neemt Xavier Taveirne haar rol eenmalig over en is ze zelf gast in haar eigen programma, om dan om er dan om 10 uur definitief de stekker uit te trekken. “Ik wilde zeker niet het jaar te veel maken”, verklaart de presentatrice, die ook op privévlak enkele veranderingen doorvoert.

En plots gaat het snel: duizenden tieners nu al gevaccineerd

HLN.be 

Al meer dan 16.000 16- tot 20-jarigen hebben hun eerste - en in het geval van Johnson & Johnson meteen ook hun laatste - coronaprik gekregen. Doordat steeds meer ouderen hun vaccinatiemoment laten schieten of wachten met hun afspraak in te boeken, kunnen jongeren via de reservelijst Qvax nu heel snel aan de beurt komen. En in sommige centra maken ze er zelfs een feestje van, inclusief DJ.

Camille Dhont eert overleden vriend op debuutalbum: “De laatste keer dat ik Arne zag, heb ik geen ‘hallo’ gezegd. Daar heb ik enorm veel spijt van”

HLN.be 

Het meisje dat vroeger bang was om op familiefeestjes te zingen, brengt vandaag haar eerste en zelfgeschreven plaat uit. Met onder meer een nummer over de aanslagen in Zaventem en een aangrijpend eerbetoon aan haar overleden vriend Arne, bewijst Camille Dhont (20) dat ze méér is dan #LikeMe. “Ik heb het liedje eerst aan z’n ouders en zus laten horen. Dat was bijzonder emotioneel.”

Onze chef voetbal gaat op zoek naar de code om Portugal te kraken: “Pfft, ze zijn een nachtmerrie”

HLN.be 

Hoe overleven onze Rode Duivels de achtste finales van het EK? Onze chef voetbal ging te rade bij ingewijden in het Belgische en internationale voetbal. Over de inschatting van de tegenstander is men eensgezind - “Portugal is een valstrik”. Maar hoé Martínez de code moet kraken, daarover zijn de meningen verdeeld. “Wees niet bang om er zelf een afschuwelijke wedstrijd van te maken. Doe met hén wat zij met joú willen doen.”

Expert naar aanleiding van de zaak Britney Spears: “Ook bij ons loopt het vaak mis met bewindvoering”

HLN.be 

Als volwassene onder bewindvoering van je ouders geplaatst worden zoals Britney Spears: dat kan zich ook bij ons voordoen, zegt oud-vrederechter Jan Nolf. “Maar in ons land zal een bewindvoerder nooit iets te zeggen krijgen over iets intiems als een spiraaltje.” Deze expert krijgt echter bijna dagelijks klachten binnen over zaken waar het misloopt met bewindvoering. Hij legt ook uit hoe jezelf je best kan beschermen.


ANNO 2021. Wim Delvoye (56): "Ik moet van die zware voet zien af te geraken, want het wordt nu toch echt te duur"

HLN.be 

Elke dag ging 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Dit is de laatste aflevering. Vandaag: Wim Delvoye (56). De gerenommeerd kunstenaar werkt in Gent en woont in Brighton. Nu is hij ook juryvoorzitter bij de eindexamens van de kunstschool van Monaco. “In mijn jaren waren docenten altijd halfdronken.”

Van Quickenborne naar rechter en Europese Commissie in strijd tegen Franse windmolens

HLN.be 

De federale regering stapt naar de rechtbank om een nieuw windmolenpark vlakbij Duinkerke, met impact op de West-Vlaamse kust, tegen te houden. Er wordt ook een klacht ingediend bij de Europese Commissie. Minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open Vld) pikt de starre houding van de Fransen niet langer. "De oplossing ligt voor de hand: bouw het windmolenpark iets verder op zee", zo zegt hij in de Krant van West-Vlaanderen.

Sans-papiers al maand lang in hongerstaking: “We houden vol tot er een oplossing komt”

HLN.be 

Honderden mensen zonder papieren houden, in de hoop op regularisatie, nu al ruim een maand een hongerstaking in Brussel. «Dat is een kantelpunt: na zoveel tijd zijn de vetten die het lichaam verbrandt op, en riskeer je onherstelbare schade aan de organen.» Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) houdt het been stijf. «Wij gaan in dialoog met iedereen die het vraagt, daar is geen hongerstaking voor nodig.»

Geen Tomorrowland, maar er zijn nog andere opties: deze regels gelden op de festivals die wél doorgaan

HLN.be 

Tomorrowland moet er noodgedwongen de brui aan geven deze zomer, maar op heel wat andere weides zullen er in juli en augustus wél beats en riffs te horen zijn. “De goesting is te groot”, klinkt het bij de organisatoren en artiesten. Maar hoe zal de zomer er precies uitzien? Welke maatregelen gelden op de festivals die wél doorgaan? En heb je een PCR-test nodig? Een overzicht.

Al ruim een jaar geen leugendetectortests meer

HLN.be 

De federale politie heeft sinds het eerste kwartaal van 2020 geen leugendetectoren meer ingezet. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) op een schriftelijke vraag van partijgenoot en Kamerlid Franky Demon. De coronapandemie zit daar voor iets tussen, maar een en ander heeft ook te maken met het uitblijven van een koninklijk besluit rond het gebruik van leugendetectors.


Слухи, сплетни...