Мы в Telegram
Добавить новость
ru24.net

World News in Dutch

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro Каталог
Февраль
2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29

Все новости

Een sneetje brood eten of al een koekje uit de verpakking nemen tijdens het winkelen: mag dat?

HLN.be 

Het is elke ouder wel eens overkomen: winkelen met een hongerig kind dat niet kan wachten tot thuis om een boterham te verorberen. Dan kan je je kleine telg een sneetje geven van het brood dat in je winkelkar ligt. Maar mag dat wel? Of gaat het dan om diefstal? We vroegen aan verschillende supermarkten welk beleid ze hanteren en gingen na wat de wet zegt over eten en drinken in de supermarkt.

“Prachtig meisje, maar onze doelen waren totaal verschillend”: romance tussen Olivier Deschacht en Pauline Slangen voorbij

HLN.be 

Altijd ontkend stapelzot te zijn van elkaar, nochtans was de liefde écht. Maar vandaag alweer voorbij. Olivier Deschacht (43) en Pauline Slangen (22) gaan na een romance van een half jaar verder als vrienden. “Het is een prachtig meisje, een supertalent. Maar onze doelen waren totaal verschillend en de leeftijd was ook een probleem, wat begrijpelijk is”, reageert Deschacht vandaag in het radioprogramma ‘JOE Le Taxi’.

LEVENSVERHAAL. Geliefde leerkracht Philippe Gruwier (44) onverwacht overleden, familie en school in diepe rouw: “Hij stond altijd klaar om mensen te helpen”

HLN.be 

Hij zou op 28 februari zijn 45ste verjaardag vieren, maar die zal Philippe Gruwier helaas niet meer halen. De gewaardeerde leerkracht van het Gesubsidieerd Technisch Instituut (GTI) Mortsel overleed onverwacht tijdens een weekendje in de Ardennen. Philippes naasten en zijn school zijn in een diepe rouw. “Hij was een handige klusser en een begaafd pianist.” In de Sint-Rumolduskerk in Deurne wordt vanochtend afscheid genomen van Philippe.

Zeker 200.000 doden en 300.000 gewonden: dit zijn de ontstellende cijfers na 2 jaar oorlog in Oekraïne

HLN.be 

Waar de frontlinie in de eerste maanden van de oorlog nog fel verschoof - eerst in het voordeel van Rusland, daarna in het voordeel van Oekraïne - ligt ze nu al maandenlang min of meer op dezelfde plaats. Maar dat betekent niet dat er minder slachtoffers vallen. Minstens een half miljoen zijn er intussen te betreuren. En die vielen niet gelijkmatig aan elke kant. Wie moest al de meeste doden begraven? Hoeveel onschuldige burgers lieten al het leven? En wie brandt het snelst door zijn tanks en ander wapentuig? Читать дальше...

WEERBERICHT. Grijze zaterdag met lokaal hagel en smeltende sneeuw

HLN.be 

Het is zaterdag wisselend tot zwaarbewolkt. In het centrum is het tijdelijk droger, al blijven enkele geïsoleerde buien mogelijk. In de namiddag kan soms felle neerslag vallen, meestal als regen, maar lokaal ook als korrelhagel of smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig met pieken tot 50 kilometer per uur. Dat meldt het KMI.

LIVEBLOG OMLOOP. Toch droog tijdens de finale? - Dit zijn onze sterren voor vandaag

HLN.be 

Gedaan met wachten: met de Omloop is daar de échte start van het klassieke voorjaar. Wint topfavoriet Wout van Aert een tweede keer? Of triomfeert een ander speerpunt van het ijzersterke Visma-Lease a Bike? En wat kunnen Arnaud De Lie en Jasper Philipsen? Volg al het nieuws in de aanloop naar de openingsklassieker op de voet in onze liveblog!KIJK. Youtuber doet bizarre ontdekkingen in donkere gangen van verlaten aquarium in Schotland

HLN.be 

In 2018 sloot het SEA LIFE-aquarium in het Schotse dorp Oban voorgoed de deuren vanwege te lage bezoekersaantallen. Zes jaar later gaat youtuber en onderzoeker Daniels Sims nog eens door de deuren en filmt hij hoe het gebouw er nu aan toe is. Hij wandelt door de donkere gangen alsof de vissen er nog steeds rondzwemmen. “Het is een speciale ontdekking, aangezien alles nog in zo’n goede staat verkeert”, vertelt Daniel Sims

Parket wil ‘Plopsa-terrorist’ Peter C. (47) interneren: “Maar er is geen sprake van een misdrijf. Enkel van psychische problemen”

HLN.be 

Het federaal parket wil Peter C. (47) – de man die verdacht wordt van een verijdelde aanslag op de verkiezing van Miss België vorig jaar – interneren. Dat bevestigen bronnen aan onze redactie. Woensdag komt de zaak voor de raadkamer, die zal moeten beslissen of C. zich moet verantwoorden voor een rechter. Hoort de man in de gevangenis of niet? En wat is de impact op de Miss België-verkiezing deze avond in Plopsa?

EXCLUSIEF. In het hoofd van Acid. Zelfs experts zijn het erover eens: hij is twee personen in één lichaam

HLN.be 

“Een blinde en verslavende drang naar volgers en views met het oog op aandacht en winstbejag”: het oordeel van de rechter voor Acid was niet mals. Maar heeft de rechter wel gelijk? Wij kijken in het hoofd van de youtuber en stellen vast dat hij bestaat uit twee totaal verschillende personen. En één detail doet vermoeden dat de rechter dacht dat hij enkel één van die gedaanten voor zich had.

“Ze moeten juist wél”: onze chef wielrennen zet de toppers op scherp voor het openingsweekend

HLN.be 

Vandaag is het zover. Met de Omloop strijkt het peloton - eindelijk - neer in Vlaanderen. En met zondag Kuurne-Brussel-Kuurne krijgen velen meteen zelfs een dubbele kans op klassiek succes. Laat succes iets zijn wat meerdere toppers kunnen gebruiken ziet onze chef wielrennen. Hij zet het peloton alvast op scherp. Van Stuyven over Pidcock tot Van Aert, de man voor wie nu nog ‘niks moet’.

Jan Van den Bosch speelt al 10 jaar Zjef in ‘Familie’: “Ik besef dat kijkers zich soms ergeren aan zijn kinderachtigheid”

HLN.be 

Acteur Jan Van den Bosch (39) geeft al meer dan 10 jaar gestalte aan flapuit Zjef De Mulder in ‘Familie’. “De tijd vliegt ontzettend snel voorbij”, zegt hij fier. “Ik weet dat mensen zich wel eens durven storen aan mijn personage, maar elke reeks heeft iemand nodig die de boel op stelten zet. Laat ze dus maar doen.” Aan goesting is er alvast geen gebrek om nog heel wat jaren verder te gaan: “Heel graag zelfs.” In deze nieuwe Showbits ontdek je hoe het voor hem allemaal begon, hoe close hij is met... Читать дальше...

REPORTAGE. “Iemand bewerken met een strijkijzer? We zien erger dan dat”: op stap met agenten van de door drugs geteisterde zone Brussel-Zuid

HLN.be 

“School? Da’s nergens goed voor.” Uw reporter mocht een namiddag mee op pad met inspecteurs van Brussel-Zuid, de politiezone die geteisterd wordt door drugs en geweld. En de eerste jongeren die we op een plein in Sint-Gillis spreken, hebben weinig hoopgevende woorden voor ons. Het zal echter de meest ‘normale’ interactie van onze patrouille zijn. Want voor we de dag als voorbij kunnen afvinken, zien we zeer concreet waarom we voor vertrek een beschermend vest aangemeten kregen. “En zo gaat het elke... Читать дальше...

De teller blijft gaan: al meer dan 155.000 euro ingezameld voor crowdfundingcampagne Acid

HLN.be 

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site - die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd - stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld, inmiddels staat de teller op ruim 155.000 euro.

De teller blijft gaan: al meer dan 154.000 euro ingezameld voor crowdfundingcampagne Acid

HLN.be 

Youtuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site - die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd - stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld, inmiddels staat de teller op ruim 154.000 euro.

Mandaat van voorzitter Brussels hof van beroep met vijf jaar verlengd

HLN.be 

De Franstalige benoemingscommissie van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) heeft vrijdag beslist het mandaat van Laurence Massart als eerste voorzitter van het Brusselse hof van beroep met vijf jaar te verlengen. Voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) had dat geweigerd op grond van het beginsel rond taalkundige afwisseling, maar de Raad van State floot hem terug.

Новости России
Москва

Армения – бесприданная визитница Евросоюза


'Als dit lukt, hebben we voor duizenden jaren energie'

De Tijd 

04:30 Halen we straks veilig en goedkoop kernenergie uit zeewater en lithium? Met start-ups, miljardeninvesteringen en een oproep van OpenAI-topman Sam Altman lijkt kernfusie dichterbij dan ooit. In het Dui...

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

HLN.be 

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen, willen we daarvan gebruikmaken.” Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag na een bevraging van alle Vlaamse partijen over migratie.

De must-reads van het weekend

De Tijd 

04:00 Twee jaar na de Russische invasie in Oekraïne dringt een ongemakkelijke vaststelling zich op: Europa moet zich dringend voorbereiden op een jarenlange oorlog aan zijn grenzen, en een niet-aflatende ho...

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen

HLN.be 

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.


Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
WTA

Потапова вышла в 1/8 финала турнира WTA в Дубае


NYT: кампанию США по изоляции России постигла неудача

Синоптики предупредили жителей Москвы о снеге с дождем 24 февраля

Администрация США заявила, что экономика страны выдержит свои же санкции

«Уверен в себе»: ответ Путина на дерзкий выпад Байдена поразил немцев