Добавить новость
123ru.net

World News in Norwegian

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro
Добавить новость

Все новости
Fikk klar beskjed fra fansen: – Nok er nok!

Verdens Gang 

BEKKESTUA (VG) (Stabæk – Vålerenga 0–2) En bekmørk sesongstart ble fulgt opp med det fjerde strake tapet da Vålerenga gjestet Nadderud, og fansen markerte allerede før kampen hva de synes om tingenes tilstand.

MDG-byråd slettet twittermeldinger

NRK.no 

Sirin Stav (MDG) bekrefter at hun fjernet kritikk av byrådets samarbeidspartnere fra sosiale medier i dagene før hun overtok etter Lan Marie Berg. Sirin Stav (33) tar over etter partikollega Lan Marie Berg i det nye byrådet til Raymond Johansen (Ap). Ifølge Aftenposten har Stav vært veldig aktiv i sosiale medier, og spesielt i opptakten til mistillitsforslaget mot Berg. Hun har blant annet kritisert opposisjonen i harde ordelag, ikke minst Rødt. - Jeg kunne godt latt de stå, det var bare sånn at jeg tenkte... Читать дальше...

Folkeavstemning om abortlov

NRK.no 

I Gibraltar var det torsdag folkeavstemning om å endre abortloven. Ved brudd på den strenge abortloven i dag, kan man risikere å bli straffet med livsvarig fengsel. Lovendringen handlet om å tillate abort der en kvinnes fysiske eller mentale helse er i fare, eller når det er fare for at et foster kan dø av fysiske mangler, skriver BBC News. 62 prosent av velgerne stemte for å endre loven, mens 36 prosent stemte imot.

Søker etter kvinne i Østerdalen

NRK.no 

Politiet fortsetter natt til fredag ​​leteaksjonen etter en kvinne i 70-årene som dro ut på fjelltur i Tolga kommune onsdag formiddag. - Det har tatt litt tid å få satt ut bakkemannskap, men vi er i gang med helikoptersøk, sa operasjonsleder Per Solberg hos politiet i Innlandet til NTB torsdag kveld. Ved totiden natt til fredag ​​var kvinnen fortsatt ikke funnet, men letingen fortsetter utover natten. I tillegg til flere frivillige er hunder både fra politiet og Norsk Redningshunder med i søket.... Читать дальше...

Ingen EU-enighet om Putin-møte

NRK.no 

EU-landenes ledere avviste et tysk-fransk forslag om direkte kontakt med Russlands president. Toppmøtets første dag ble preget av kritikk av Ungarns LHBT + -lov. - Det var ikke mulig å bli noen i dag om at vi skal få møtes på toppnivå, sier Angela Merkel etter at hun og de andre EU-landenes ledere hadde diskutert saken til rundt klokken 2 natt til fredag, melder nyhetsbyrået AFP.

Enighet i sykehusoppgjøret

NRK.no 

Natt til fredag ble det enighet i sykehusforhandlingene mellom Spekter og forbundene i LO og YS. – Dette er et resultat som bevarer kjøpekraften og gir en vesentlig heving av ubekvemstilleggene. Det er vi fornøyde med, sier Sissel M. Skoghaug, nestleder i Fagforbundet og forhandlingsleder for LO-forbundene. Spekter Helse er også fornøyd med at partene kom til en løsning.

Flere døde etter tornado i Tsjekkia

NRK.no 

En tornado har jevnet flere hus med jorden i sørøstlige Tsjekkia torsdag. Flere er døde, og flere titalls personer er skadd, opplyser Hedvika Kropackove, som er talskvinne for de lokale nødtjenestene. Tidligere ble det meldt om at over 100 var skadd. Sykehuset i Hodonin, opplyser imidlertid at de hadde behandlet opp mot 200 skadde.

AP: Soldater fra USA blir værende

NRK.no 

USA lar rundt 650 soldater bli værende i Afghanistan etter tilbaketrekkingen. De skal sørge for sikkerheten til amerikanske diplomater i landet, får AP opplyst. Opplysningene til nyhetsbyrået kommer fra embetsfolk. De sier videre at tilbaketrekkingen fra landet for det meste vil være fullført innen de to neste ukene.

Sammenlikner Rudy med «norsk» mafiajeger

Dagbladet  

USAs forrige president, Donald Trump, er opprørt over at hans personlige advokat, Rudy Giuliani er fratatt retten til å jobbe som advokat i New York fordi en domstol mener han sprer løgner om omfattende valgfusk.

235 nye koronasmittede i Norge

NRK.no 

Det siste døgnet er det registrert 235 koronasmittede i Norge. Det er 16 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 196 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 174, så trenden er nå stigende.


Båtulykke ved Aker Brygge i Oslo

NRK.no 

Nødetaene har rykket ut etter en kollisjon mellom to båter ved Aker Brygge i Oslo. Føreren av den ene båten mistenkes for promillekjøring. Politiet fikk beskjed om ulykken klokken 23.04. – Det er en mindre båt, en cabincruiser, som har kjørt inn i en større båt like ved gjestebryggen på Aker Brygge, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB. Politiet opplyste først at det dreide seg om tre, men dette er rettet til to personer, som er kjørt til legevakten for kontroll. De befant seg begge i den største båten. Читать дальше...

Truet med pistol på T-banen i Oslo

NRK.no 

En person ble truet med pistol til å gi fra seg eiendeler ved Ensjø T-bane. Politiet har pågrepet en person som var i besittelse av pistol og søker etter ytterligere to gjerningsmenn, melder politiet i Oslo på Twitter. – Det dreier seg om tre personer, som truet en mann med pistol mot hodet og fraranet ham flere verdigjenstander, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB. Politiet sendte flere patruljer til stedet, og etter ti minutter pågrep de en mann i begynnelsen av 20-årene like i nærheten. Читать дальше...

Båtulykke i Oslo

NRK.no 

Nødetatene har rykket ut etter en kollisjon mellom to båter ved Aker Brygge i Oslo. Det er foreløpig ukjent hvor mange personer som er involvert og skadeomfanget på disse. Oslo politidistrikt meldte om ulykken klokken 23.11 torsdag kveld.

Store ødeleggelser etter tornado

NRK.no 

En tornado som traff sør-Moravia i Tsjekkia har ført til minst ett dødsfall, flere skadde og store ødeleggelser, skriver CNN Prima News. Ifølge varaordfører Marek Babisz er halvparten av landsbyen Hrušky i Břeclav-regionen jevnet med jorden, skriver avisen Lidovky. Biler ble kastet mot hus, og den lokale kirken er uten tak.

- Innsatsen i potten er krig

Dagbladet  

Hva som faktisk skjedde da et britisk marineskip i går var i, eller i nærheten av Krim, er fortsatt høyst uklart, mener Russland-ekspert Iver Neumann. - Dette handler om spillet om hvem som eier Krim, sier han.

Les dagens VG her!

Verdens Gang 

Vaksinerte er mindre beskyttet mot Delta-varianten av viruset enn Alfa. Les hva slags symptomer du kan risikere selv med ett eller to vaksinestikk her.


Слухи, сплетни...