123ru.net

World News in Norwegian

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro
Добавить новость
Декабрь
2020
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости

NM-finalene i handball blir flytta

NRK.no (sport) 

Mennenes NM-finale 29. desember mellom Elverum og Nærbø er flytta frå Oslo Spektrum til Hamar, medan kvinnenes finale er utsett, opplyser Norges Håndballforbund. Flyttainga er fordi det ikkje er lov med publikum på tribunene i Oslo. Kvinnefinalen mellom Vipers og Sola blir utsett fordi spelarar som kjem frå VM i Danmark må i karantene.

Smittetrykket øker i København

NRK.no 

Den danske hovedstadsregionen flyttes som første region opp til risikonivå 4 av 5, melder NTB. Nivåene gir et overblikk over koronasmitten og varsler potensielle nye restriksjoner. Helseministeren frykter for et begynnende press på sykehuskapasiteten
14 dømt for drap på rappere i Kongo

NRK.no 

14 menn er dømt til døden i Kongo for drapet på to rappere som var på turné vest i landet, melder AFP. Tvillingbrødrene ble drept på vei til en konsert i sommer. Drapene utløste opprør i hovedstaden Kinshasa, der de var særlig populære.

Tiltalt for knivran i Oslo

NRK.no 

Tre menn er tiltalt etter et knivran i Oslo i mars i år. Under ranet ble offeret påført sju knivstikk, og skadd i blant annet leveren og en lunge. To av mennene er tiltalt for drapsforsøk, mens den siste er tiltalt for å ha deltatt i ranet.

Lite julesang i Sveits

NRK.no 

Sveitiske myndigheter la fredag frem flere koronarestriksjoner i forkant av jula. Det blir blant annet mindre julesang enn vanlig. Det blir kun lov å synge på skolen og i familien. I tillegg får kun to husholdninger samles. Skianlegg får holde åpent.

Kan bli kirkestreik neste uke

NRK.no 

Det kan blir streik blant kirkeansatte neste uke, melder Unio. Ti fagforeninger møter Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter (KA) til mekling 10.-11. desember. Dersom de ikke blir enige tas 30 ansatte, 16 av disse fra Unio, ut i streik.

Vil ha flere intensivsykepleiere

NRK.no 

Helseminister Bent Høie vil ha flere intensivsykepleiere ved norske sykehus, melder fagbladet Sykepleien. I lys av behovet under koronapandemien har Høie gitt sykehusene i helseregionene i oppdrag å opprette 100 nye utdanningsstillinger fra januar.

Hellstrøms spesielle samboerskap

TV 2 Norge 

Eyvind Hellstrøm (71) og kjæresten Anita Rennan (40) bor i hver sin leilighet tvers over gangen fra hverandre. – Så lenge døren er åpen mellom er det fantastisk, sier mesterkokken.

Vil bruke mer avansert teknologi

NRK.no 

Iran planlegger å sette inn mer avanserte sentrifuger som anriker uran ved et atomanlegg i byen Natanz. Det kommer fram i en rapport fra Det internasjonale atomenergibyrået, ifølge Reuters. Dette vil være i strid med atomavtalen Iran har inngått.

Frigir navn etter ulykke

TV 2 Norge 

Det var 69 år gamle Thor Arthur Jahnsen som mistet livet da en bil havnet i innsjøen Røgden i Grue kommune torsdag. Det melder Innlandet politidistrikt i en pressemelding.


25 drept i angrep nord i Mosambik

NRK.no 

Militante islamister nord i Mosambik drepte minst 25 soldater i et bakholdsangrep på søndag. Det opplyser militære kilder til AFP. Flere titalls andre ble såret i angrepet. Cabo Delgado-provinsen har siden 2017 vært rammet av en rekke angrep.


Слухи, сплетни...