Добавить новость
ru24.net

World News in Macedonian

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro Каталог
Июнь
2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Все новости

Семејно насилство: Пораз за институциите, аларм за државата

SlobodnaEvropa.mk 

Двојното убиство во Кратово покажува дека во очај жртвите почнуваат да се бранат сами, што е последица на непостапување на институциите, вели адвокатката Катерина Котеска Стисниовска. Јавното обвинителство допрва ќе цени за кое дело ќе ја обвинат В.И, кратовчанката што ги уби сопругот и свекорот.Вештачка интелигенција на скопска клиника – сојузник на хирурзите

SlobodnaEvropa.mk 

На иницијатива на доктор Стефан Арсенков, специјалист по абдоминална хирургија, во Универзитетска клиника „Св.Наум Охридски“ во Скопје речиси две години се изработуваат 3Д реплики на внатрешни органи на пациенти. Направени се со помош на вештачка интелигенција, а се користат за планирање пред комплексни операции. За овој млад доктор, вештачката интелигенција е сојузник, а не закана за професијата.

ТИРЗ ќе дава 500.000 евра за канцелариска опрема и по 20.000 евра за кирија на стадион

SlobodnaEvropa.mk 

ТИРЗ ги менува административните простории. Од Партизанска се сели на градски стадион. РСЕ го има договорот со кој ТИРЗ изнајмува простории од државното АД за 20 илјади евра месечно иако сега е во простории за кои не плаќа кирија. Со 500 илјади евра ќе опремува четири административни згради.


Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Большой шлем

Рублёв и еще два российских теннисиста не сыграют на Олимпиаде в Париже


Супруга знаменитого пензенского живописца Владилена Мочалова рассказала о творческом пути мужа

Легенды российского футбола 29 июня проведут матч с жителями Одинцова

Жителей Подольска приглашают на мероприятие «Спорт в каждый двор»

В Подмосковье продлены сроки подачи заявки на получение поддержки для фермеров