سرور دانش: دستاوردهای جمهوریت قربانی نظام امارتی نخواهند شد
سروردانش معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان در نشستی به مناسبت هفدهمین سال تصویب قانون اساسی در کابل طالبان را به پذیرش نظام جمهوریت، قانون اساسی، حقوق شهروندی و حاکمیت مردم فراخواند و تاکید کرد که هیچگاه این دستاوردها قربانی نظام امارتی و دیکتاتوری نخواهند شد.
آقای دانش همچنین گفت که هدف طالبان و حامیان این گروه از نفی قانون اساسی، فروپاشی نظام است تاکید کرد که این قانو نباید قربانی صلح شود و صلح نباید بنیاد و ساختار اصلی و مشروعیت قانون اساسی را متلاشی کند.
به گفته معاون دوم رئیس جمهور، طرح اداره موقت نیز به هدف گسست، فروپاشی و لغو قانون اساسی، از جانب طالبان مطرح میشود.
او همچنین گفت که اگر منظور از نظام و قانون اساسی، اشخاص باشد حکومت حاضر به پذیرش هرگونه قربانی است: "اگر طالبان بیایند تداوم نظام قانون اساسی و دستاوردهای ۲۰ سال و ارزشهای قانون اساسی را بپذیرند همه دولت تا ملت از همان لحظه با آغوش باز هر میکانیزم مورد توافق برای یک مشارکت عادلانه استقبال میکنیم. اما هرگز پیمانی را که سند ذلت این مردم باشد و یا جنگ و خشونت و دیکاتوری بنام دیگری تداوم بخشد مورد تایید هیچکسی نیست."
آقای دانش ارزشهای قانونی اساسی افغانستان را یک نیاز جدی برای همهگان میخواند و تاکید میورزد که ادعای لغو این قانون برضد منافع ملی است و سبب بیثباتی کشور میشود.
او گفت که برخی مادههای این قانون بیمسئله صلح نیز نیاز به تعدیل دارد.
طالبان تاکنون از پذیرش قانون اساسی، نظام جمهوریت و برقراری آتشبس سرباز زده اند، اما حکومت افغانستان برای پذیرش این همه تن ده نیست.
با این همه، تازه هیئت افغانستان برای اشتراک در دور دوم مذاکرات صلح به دوحه سفر کرده و زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه ایالات متحده امریکا نیز وارد کابل شده است.
در همین حال، طالبان ادعاهای حکومت را تکذیب کرده و گفته اند که قانون وضع شده توسط خارجیها باید اصلاح شود.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی این گروه به رادیو آزادی گفت که اصلاح قانون اساسی خواست مردم افغانستان است.