ابتلای ۳۰۳ کودک به نوع دوم پولیو در افغانستان
به دنبال اعلام خبر ثبت ۵۶ مورد ابتلا به این بیماری غیرقابل درمان در سال ۲۰۲۰ در این کشور، وزارت صحت عامه از شناسایی ۳۰۳ مورد ابتلا به گونه دوم ویروس فلج کودکان خبر داده است.
وحید مجروح، سرپرست وزارت صحت امروز دوشنبه (۲۰ دلو) در برنامه سالانه حسابدهی دولت به ملت گفت که رفتوآمد بیرویه به دو طرف خط دیورند دلیل اصلی شیوع این ویروس است.
او گفت: "انتشار شدید ویروس نوع دوم پولیو چالش دیگری را خلق کرده. تردد بیرویه و بسیار زیاد افغانها در دو طرف خط دیورند مشکل دیگری است. پوشش پایین خدمات روتین واکسین در ولایتهای که بیشتر تحت خظر است از مشکلات عمده ما است."
این در حالی است که در سه سال اخیر طالبان در مناطق دور دست اجازه واکسیناسیون خانهبهخانه را نمیدهند. این گروه گفته که تحت پوشش این برنامه استفاده استخباراتی میشود، اما تأکید کرده که این برنامه به صورت مسجدبهمسجد اجرا شود.
قبل از این وزارت صحت عامه افغانستان گفته است که نزدیک بهسه و نیم میلیون کودک در ولایات مختلف از تطبیق واکسین پولیو محروم ماندهاند.
افغانستان و پاکستان دو کشوری هستند که ویروس فلج کودکان در آن هنوز ریشهکن نشده است.
به اساس معلومات مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ایالات متحده امریکا (سیدیسی) سه نوع وحشی از ویروس فلج اطفال وجود دارد (نوع۱، نوع۲ و نوع۳). این مرکز گفته که کودکان برای جلوگیری از ابتلا به بیماری فلج باید در برابر هر سه نوع ویروس با تطبیق واکسین محافظت شوند.
داکتران متخصص انتشار این ویروس را زنگ خطر برای کودکان کشور میدانند.
فرید عمری، متخصص بیماریهای ساری میگوید برای جلوگیری از انتشار بیشتر این ویروس، تطبیق کمپاین سراسری واکسین پولیو باید در افغانستان و پاکستان به گونه همزمان آغاز شود: "این یک زنگ خطر برای کودکان افغانستان است. دولت افغانستان و نهادهای بینالمللی باید هرچه سریعتر اقدامات عملی را روی دست گیرند. یکی از این اقدامات آگاهیدهی در مورد خطرناک بودن ویروس پولیو و موثریت واکسین آن در مناطق دور دست است."
در کنار مشکلات ناامنی، همهگیری کرونا یکی دیگر از دلایل محروم ماندن کودکان از تطبیق واکسین پولیو در یک سال است.
با آن هم وزارت صحت عامه میگوید تقویت ایمنی جمعی در برابر این ویروس در کنار تطبیق کمپاین واکسین پولیو در اولویت کار این وزارت و نهادهای همکار بینالمللی است.