معترضان در فاریاب: دروازههای ادارات دولتی را میبندیم
این اعتراضات تا به حال ادامه دارد و با گذشت هر روز گستردهتر میشود.
با آن که اداره ارگانهای محلی افغانستان در نخست گفته بود که برای فاریاب والی دیگری معرفی خواهد شد، اما این اداره روز گذشته محمدداوود لغمانی را با وجود اعتراضات مردم در ساختمان لوای اردو معرفی کرد.
صدها معترض فاریابی در اعتراض به این اقدام دروازۀ ولایت را بستند و خیمۀ تحصن بر پا کردند.
شماری از معترضان گفتهاند که امروز سهشنبه برخی از ادارهها بستهاند و در ادامۀ اعتراضات دیگر ادارههای دولتی را نیز خواهند بست.
عطامحمد فیضی، رئیس دفتر ولایتی حزب جنبش در فاریاب گفت: "امروز همچنان که در شهر میمنه راهپیمایی مدنی را انجام دادیم، در کنار آن ادارههای دولتی را غیر از معارف، پوهنتون، شفاخانه، بانک، برشنا و ریاست محکمه که به آن احترام خاص داریم، دیگر ادارههای دولتی بسته شد."
حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان گفته که معترضان و این حزب آقای لغمانی را به عنوان والی فاریاب قبول ندارند و حکومت در باره او باید تجدید نظر کند.
محمد مسعود مسعود، معاون شورای رهبری این حزب به رادیو آزادی گفت که اگر رئیس جمهور به این خواست معترضان رسیدگی نکند، دروازۀ تمام ادارههای دولتی را در فاریاب خواهند بست: "اگر به خواستهای ما و مردم فاریاب رسیدگی صورت نگیرد، در حال حاضر که یک خیمۀ تحصن داریم، شاید تعداد خیمههای تحصن را بسازیم و تمام ادارههای دولتی را فلج بسازیم و تا زمانی که به خواستهای ما رسیدگی صورت نگیرد، به اعتراضات خود ادامه میدهیم."
آقای مسعود از محمداشرف غنی، رئیس جمهوری و رهبری حکومت خواست که به خواست مردم فاریاب توجه کند تا این موضوع به بحران کشیده نشود.
دو روز پیش نیز مارشال عبدالرشید دوستم، رهبر حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان در تماس تلفونی به معترضان فاریاب گفته بود که اگر او والی تازه معرفی شده را قبول کند، خاین تاریخ محسوب خواهد شد و مبارزۀ ۳۰ سالهاش هدر خواهد رفت.
از سوی دیگر جاوید بیدار، سخنگوی والی جدید فاریاب گفت که آقای لغمانی به عنوان والی به کارش آغاز کرده و در دو روز گذشته جلساتش را با ولسوالان، بزرگان مردمی و فعالان مدنی در ساختمان لوای اول اردو برگزار کرده است: "تا فعلاً روال کار به گونۀ عادی پیش میرود. جلسات اداری خود و جلسات با ولسوالها را داشتند. برخی بزرگان مردمی و فعالان مدنی هم آمدند و رفتوآمد ادامه دارند. در حال حاضر تمام کارها و سیستم حکومتداری از همینجا سوق و اداره میشود."
رادیو آزادی خواست دیدگاه ارگ ریاست جمهوری و ادارۀ ارگانهای محلی را نیز در این باره داشته باشد، اما سخنگویان این ادارهها به پرسشهای رادیو آزادی پاسخ ندادند.