Добавить новость
ru24.net
World News
Май
2021

Τρία περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη – Η περίπτωση του 35χρονου και το «ύποπτο» στοιχείο

0
Ta Nea 

Ανησυχία και ερωτήματα προκαλούν τα τρία περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca που έχουν καταγραφεί στην Κρήτη. Τα δύο αφορούν σε γυναίκες και το ένα σε νεαρό άνδρα, ο οποίος μάλιστα εμφάνισε δύο φορές θρόμβωση.

Όσον αφορά λοιπόν στον 35χρονο άνδρα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, στις εξετάσεις του 35χρονου εντοπίστηκαν αντισώματα κατά του αιμοπεταλιακού παράγοντα, χαρακτηριστικό του σπάνιου συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας, ήτοι της παρενέργειας που προκαλείται από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως έγινε γνωστό, η περίπτωση του 35χρονου με τη διπλή θρόμβωση βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης, ενώ για τα οριστικά αποτελέσματα, αυτό που διαμηνύεται, είναι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω, η συσχέτιση του εμβολίου δηλαδή με τις θρομβώσεις του άνδρα, η περίπτωση του 35χρονου θα είναι η δεύτερη περίπτωση με αυτό το πολύ σπάνιο σύνδρομο στη χώρα μας, ανάμεσα σε 900.000 εμβολιασμούς που έχουν γίνει με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Χθες, αναφερόμενη στο συγκεκριμένο ζήτημα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, σημείωσε ότι «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενημερώνεται από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης για τα στοιχεία που αφορούν στον ασθενή, το ιστορικό, τα ευρήματα, όλα τα στοιχεία πηγαίνουν προς σχολαστικό έλεγχο σε αυτήν την επιτροπή».

«Νομίζω ότι η κίτρινη κάρτα του νέου, ο οποίος πάει καλά, στάλθηκε στον ΕΟΦ το Σάββατο. Λίγη υπομονή να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και το τελικό πόρισμα θα σας ανακοινωθεί» είπε ακόμη.

Σημειωτέον ότι ο ίδιος ο 35χρονος έχει δηλώσει βέβαιος ότι η πρώτη θρόμβωση οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος παρουσίασε την πρώτη θρόμβωση 11 ημέρες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ λίγο αργότερα, παρουσίασε και δεύτερη θρόμβωση.

47χρονη με θρόμβωση στον εγκέφαλο και παράλυση στο πρόσωπο

Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η περίπτωση 47χρονης μητέρας που επίσης εμφάνισε συμπτώματα θρόμβωσης μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca.

H μητέρα δύο παιδιών εμβολιάστηκε πριν από 15 ημέρες με την πρώτη δόση. Από την πρώτη μέρα είχε υψηλό πυρετό. Μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της, η 47χρονη ένιωσε έντονο πονοκέφαλο και δυσφορία στα άκρα.

Αποδείχτηκε τελικά ότι η γυναίκα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, με τις αξονικές τομογραφίες να δείχνουν θρόμβο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει το πρόσωπό της από την αριστερή πλευρά και να μη μπορεί να μιλήσει.

Ο αδελφός της περιέγραψε το θρίλερ με τη διακομιδή της αδερφής του: στο νοσοκομείο στον Άγιο Νικόλαο που πήγε δεν επαρκούσαν οι υποδομές για να νοσηλευτεί εκεί η γυναίκα. Στη συνέχεια, η ίδια πήγε στο ΠΑΓΝΗ με έντονο πονοκέφαλο, αλλά της έδωσαν εξιτήριο.

Στη συνέχεια, όμως, κατέληξε στο Βενιζέλειο για μαγνητική και με συμπτώματα εγκεφαλικού και μετά πίσω στο ΠΑΓΝΗ, αφού δεν υπήρχαν κλίνες στο Βενιζέλειο.

Η 47χρονη πλέον νοσηλεύεται υπό στενή παρακολούθηση στη νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις και έχουν σταλεί σε νοσοκομείο της Αθήνας έτσι ώστε να εξακριβωθεί εάν το εμβόλιο ήταν αυτό που ευθύνεται για την περιπέτεια της υγείας της.

Η τρίτη περίπτωση

Την ίδια ώρα, στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται και μια άλλη μητέρα τριών παιδιών, 44 ετών, με συμπτώματα θρομβοπενίας μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν πιο τυχερή, αφού δεν εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο ή σε κάποια μεγάλη αρτηρία (όπως πχ. στον μηρό).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι ήδη καλύτερα, καθώς το πρόβλημά της δεν ήταν τόσο έντονο.




Moscow.media
Частные объявления сегодня





Rss.plus




Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
WTA

WTA официально приняла решение по Рыбакиной






Собянин: число нейрохирургических операций за 5 лет выросло почти на треть

Комлесхоз Подмосковья напомнил правила поведения при встрече с лосем

В Новосибирске заметно вырос интерес к российским платформам для делового общения

Телеведущая Довлатова, проживающая в «Алых Парусах», не слышала звуков взрыва