از ورود دیوان عدالت اداری به پروندههای گزینش وزارتخانهها تا استیفای حقوق بازنشستگان مناطق عملیاتی/ پایش مستمر اقدامات دستگاههای اجرایی
معاون حقوقی، پیشگیری و پژوهش دیوان عدالت اداری گفت: اگر به کارنامه دیوان در حوزه پیشگیری در دو سال گذشته نگاهی بیندازیم، میبینیم فرآیند ورود پروندهها به دیوان فرآیندی نزولی بوده است. در دو سال متوالی با کاهش ورودی پروندههای دیوان مواجه بودیم و هفتهای ۵ یا ۶ جلسه با سازمانهای پرتکرار داریم و منتظر اشخاص و شهروندان نیستیم. اقدامات سازمانها و دستگاههای اجرایی را پایش و رصد مستمر میکنیم.
جواد سپهریکیا معاون حقوقی، پیشگیری و پژوهش دیوان عدالت اداری در گفتگو با خبرنگار ایلنا درباره نقش دیوان عدالت اداری در استیفای حقوق عامه و پیشگیری از مشکلاتی که وجود دارد چه اقداماتی انجام داده است، گفت: مطابق با اصول ۱۷۰ و ۱۷۳ قانون اساسی، دیوان به عنوان مرجع تظلمات، مسئول رسیدگی به دعاوی شهروندان مرتبط با تصمیمات و اقداماتی است که ممکن است با حقوق اشخاص در تضاد باشد. هرچند نظارت دیوان بیشتر در راستای اصول مذکور به صورت نظارت پسینی انجام میشود، اما این نهاد از همکاریهای پیشگیرانه نیز غافل نمانده است.
وی افزود: در این راستا در حال حاضر ۲۲ کارگروه در حوزه دیوان حیات حقوقی دارند و با وزارتخانهها و سازمانهایی که دعوایی آنها پربسامد است این کارگروهها به صورت مشترک تشکیل شده است. این کارگروهها به آسیبشناسی علل تشکیل پروندهها پرداخته و با دعوت از نمایندگان ذیربط، دادههای علمی و قانونی مرتبط را بررسی و به اشتراک میگذارند. هدف اصلی این اقدامات، جلوگیری از تشکیل پروندهها در دیوان است و برآیند این امر این است که شهروندان بتوانند بدون اقدام به تشکیل پرونده قضایی و بدون مراجعه به نهاد قضایی با ورود کارگروهها و اقدامات پیشگیرانه دیوان به حقوقشان دست یابند.