Добавить новость
ru24.net
World News
Ноябрь
2024

Indiciul care ar putea ajuta milioane de oameni

0
Timpul 

Oamenii de știință au stabilit recent, că există o legătură complexă între temperatura corpului și depresie, iar cercetările recente sugerează că modificările subtile ale termoreglării (capacitatea organismului de a menține o temperatură stabilă) pot influența sau chiar reflecta starea de depresie.

  Cercetătorii conduși de o echipă de la Universitatea din California San Francisco (UCSF) au analizat date de la 20.880 de persoane, colectate pe parcursul a șapte luni. Ei au constatat că persoanele cu depresie tind să aibă temperaturi corporale mai ridicate, potrivit Science Alert. Oricât de riguros ar fi studiul, care a implicat participanți din 106 țări, nu este suficient pentru a demonstra că o temperatură mai ridicată a corpului cauzează depresia sau chiar că depresia duce la încălzirea corpului. Cu toate acestea, studiul sugerează că există o legătură între cele două, care merită investigată. Dacă un lucru atât de simplu precum menținerea temperaturii corporale scăzute ar putea ajuta la tratarea simptomelor depresiei, atunci acest lucru ar putea ajuta milioane de oameni din întreaga lume. „Din cunoștințele noastre, acesta este cel mai mare studiu realizat până în prezent pentru a examina asocierea dintre temperatura corpului – evaluată atât prin metode de autoevaluare, cât și prin senzori portabili – și simptomele depresive într-un eșantion larg din punct de vedere geografic”, a declarat psihiatrul Ashley Mason de la UCSF când au fost publicate rezultatele, potrivit Mediafax.

Depresia, legată de procese metabolice Cercetătorii consideră că există mai multe motive pentru această legătură. S-ar putea ca depresia să fie legată de procese metabolice care generează căldură suplimentară sau de funcții biologice de răcire care nu funcționează corespunzător. Ar putea exista și o cauză comună, cum ar fi stresul mental, care afectează separat atât temperatura corpului, cât și simptomele depresive. Datele studiului au arătat că, pe măsură ce simptomele de depresie au devenit mai grave, mediile temperaturii corporale au crescut. A existat, de asemenea, o anumită asociere între gradele mai ridicate ale depresiei și fluctuațiile zilnice mai scăzute ale temperaturii, dar nu la un nivel semnificativ din punct de vedere statistic. În contextul în care aproximativ 5% dintre persoanele din întreaga lume suferă de depresie, eforturile de înțelegere și tratare eficientă a acesteia sunt acum mai urgente ca niciodată. Fiecare nouă descoperire aduce mai multă speranță în abordarea problemei.
„Având în vedere ratele în creștere ale depresiei, suntem încântați de posibilitățile unei noi căi de tratament”, a declarat Mason. Cercetarea a fost publicată în Scientific Reports.




Moscow.media
Частные объявления сегодня





Rss.plus




Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Australian Open

Джокович стал рекордсменом по количеству матчей на турнирах "Большого шлема"






Сестра Яниса Тиммы назвала новую вероятную причину самоубийства спортсмена

Кремль пообещал США ответ на санкции против нефтяного сектора

Как прошли новогодние праздники вместе с РУВИКИ

Захар Прилепин сказал, почему Эрнста никогда не уволят. Только я с ним не согласен