سازمان جهانی صحت: سیلابهای شدید چندین ولسوالی در شمال افغانستان را تحت تأثیر قرار داده است
کلستر جهانی صحت که شبکهای متشکل از چندین نهاد بینالمللی به شمول سازمان جهانی صحت است در گزارش تازه اش به روز سهشنبه گفته که در نتیجه این سیلابهای ناگهانی دو کودک کشته و حدود ۴۶۰ خانه به شمول مکتبها و مساجد ویران شده اند.
در این گزارش هشدار داده شده که انتظار میرود اسهال آبکی حاد به عنوان یک پیامد رایج پس از سیلاب، در میان جوامع آسیب دیده به دلیل کمبود آب آشامیدنی سالم افزایش یابد.
در ادامه آمده که خانوادههایی که خانههایشان آسیب جزئی یا کلی دیده گفته اند که تا زمانی که کمکهای لازم را دریافت نکنند یا بتوانند خانههای خود را به تنهایی بازسازی کنند، در آنجا خواهند ماند.
درعین حال شماری از خانوادههای آسیب دیده از سیلابهای اخیر در ولایتهای مختلف افغانستان میگویند با مشکلات فراوان روبرو اند.
رحمانالدین باشنده مرکز شهر کندز به رادیو آزادی گفت که سیلاب، ناگهانی به سراغ شان آمد و هست و بود شان را با خود برد:
"شب باران شروع شد و صبح بسیار وقت بارش تیز بود و سیلاب آمد. شکر خداوند که زیان جانی ندیدیم، ولی هیچ چیزی به ما نماند، مردم مواشی، فرش و ظرف و خانه و زمین شان را از دست دادند.
کسی اگر با کمره بیاید و ببیند، هیچ چیزی برای ما نمانده، همه چیز را از دست دادیم و به همه چیز نیاز داریم، باور کنید که هیچ چیزی به خدا به من نمانده، خدا شاهد است که هیچ چیزی به خوردن نداریم،حال مردم دیگر بدتر از من است."
همچنان مطیع الله، باشنده ولایت بغلان از آسیب دیدهها سیلاب به رادیو آزادی میگوید که مردم شدیدا به کمبود آب آشامیدنی، مواجه هستند:
"در ساحه سیلزدگان، اکثریت مردم از نظر آب آشامیدنی و خوراک و پوشاک نیازمند استند، بسیاری خانهها در اثر سیل، کاملا تخريب شده و اکثریت ما مردم به فقر و بیچارگی و بیآبی گرفتاریم."
این در حالی است که اخیراً کمیته بین المللی صلیب سرخ ( آی سی آر سی) به نقل از کارشناسان تغییرات اقلیمی جهانی گزارش داده که میانگین درجه حرارت سالانه در افغانستان، احتمالاً تا سال ۲۰۵۰بین ۱،۷ تا ۱،۹ درجه سانتیگراد افزایش مییابد.
اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث طبیعی تحتکنترل طالبان، دو روز قبل با نشر اعلامیهء درباره جلب کمکها، برای آسیبدیدگان سیلابهای اخیر در ولایات شمالی نگاشته که سیلابهای اخیر در شش ولایت شمالی بلخ، فاریاب، سرپل، بغلان، کندز و تخار به مردم خسارات هنگفتی وارد کرده است.
این اداره طالبان از نهادهای دولتی و خارجی را تقاضا کرده تا بهصورت مستقیم و یا از طریق این اداره، هرگونه کمکی که ممکن است به این آسیبدیدگان ارائه دهند.
به نقل از اداره بین المللی مهاجرت سازمان ملل متحد، آی او ام، در سال پار نیز پس از باران شدید و جاری شدن سیلاب در ولایت بغلان، افزون بر جان باختن اضافه از ۲۰۰ تن، هزاران خانه تخریب و ویران شده بودند.