نگرانی سازمان عفو بینالملل از ناکامی جامعه جهانی در پاسخگو کردن طالبان
این سازمان روز چهارشنبه «۲۷ نومبر» در سومین روز «کمپاین ۱۶ روزۀ مبارزه با خشونت علیه زنان» با به اشتراکگذاری طوماری در صفحه اکس (تویتر سابق) خود از مردم خواسته که برای حمایت از زنان افغان پای آن امضا کنند و تأکید کرده که این زنان در صحبت با آن ها خواستار اقداماتی برای پایان دادن به اقدامات سختگیرانه و سرکوبگرانه طالبان هستند.
شفیقه رزمنده فعال حقوق با استقبال از تلاش سازمان عفو بینالملل در راستای بهبود وضعیت حقوق بشری در افغانستان از عملکرد جهان در قبال عدم فشار بر رهبران طالبان انتقاد میکند.
این فعال حقوق زن به رادیو آزادی گفت: "بارها درخواست داشتیم که تعزیرات بالای رهبران طالبان بیشتر شود، نامشان از لیست سیاه بیرون نشود، در کل به محکمه بینالمللی کشانیده شوند، ولی تا کنون هیچ نوع اقدامی عملی صورت نگرفته است، درحالیکه ما زنان افغانستان منتظر هستیم."
مینه رفیق یکی دیگر از فعالان حقوق زن که به هدف دادخواهی برای زنان افغانستان از سویدن فعالیت دارد در مورد وضعیت کنونی زنان در داخل افغانستان به رادیو آزادی چنین گفت:
"شاهد هر روز بیاحترامی به کرامت انسانی در داخل افغانستان هستیم که این گروه (طالبان) هر روز یک حکم نو صادر میکند بالای زنان افغانستان، بالای مردم افغانستان، فعلاً مردم افغانستان زندهگی نمیکنند، کوشش دارند زنده بمانند."
سازمان عفو بینالملل در حالی از بحران حقوق بشری در افغانستان تحت حاکمیت طالبان ابراز نگرانی میکند که دیدبان حقوق بشر در گزارش تازۀ بر ضرورت فوری ایجاد یک مکانیزم مستقل بینالمللی برای جمعآوری شواهد نقض حقوق بشر در افغانستان و تقویت مسئولیتپذیری تأکید کردهاست.
این سازمان هشدار داده که نبود چنین مکانیزمی خطر نابودی شواهد این نقضها را افزایش داده و مانع امکان هر گونه پیگرد قانونی میشود.
دیدبان حقوق بشر همچنین به موارد نقض حقوق بشر توسط طالبان در سه سال گذشته اشاره کرده که زنان و دختران، اعضای الجیبیتیکیو، کارمندان سابق حکومت، اقلیتهای مذهبی و قومی، خبرنگاران و زنان معترض را هدف قرار دادهاست.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در مورد نگرانیها و خواستههای این سازمانهای بینالمللی به پرسشهای رادیو آزادی پاسخ نداد.
اما با این همه حکومت طالبان همواره اعلامیههای نهادهای حقوق بشری در مورد وضعیت موجود در افغانستان را رد کرده و گفته که زنان افغانستان از تمامی حقوق و مزایای لازم در چهارچوب شریعت اسلامی برخوردار اند.