Добавить новость
ru24.net
World News
Декабрь
2024

Dolar kalpazanlarına Ankara’da operasyon

0

Sahte ABD Doları basıp piyasaya süren şebekeler düzenlenen operasyonlarla tek tek çökertiliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında Y.C. ve birlikte hareket eden şüphelilerin piyasaya sahte dolar sürdüğü belirlendi. Başsavcılık, şüphelilerin sahte 50’lik ve 100’lük dolarları dolaşıma soktuklarını tespit etti. Yapılan ihbarlar ve teknik takip neticesinde ise sahte banknotların komisyon karşılığında talep edenlere satıldığı saptandı.


20 BİN DOLAR YAKALANDI

Ankara Emniyeti Müdürlüğü ekipleri, önceki gün belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler hakkında yakalama kararı çıkarılan 5 şüpheliden 4’ünü gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda toplamda 20 bin sahte ABD Doları ele geçirildi. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan incelemelerde ayrıca çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde yakalandı.


MALZEMELER YURT DIŞINDAN

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgusuna dair detaylara ulaşıldı. Kalpazanların baskı malzemelerini yurt dışından temin ettikleri öğrenildi. Yurt dışından getirdikleri ekipmanları aldıkları kişilere yönelik ifade veren şüphelilerden bazıları ise suçlamaları reddetti. Ekipmanları, İstanbul’da birtakım kişilerle görüşerek elde ettiklerini ifade eden şüphelilerin sorgularının ardından adliyeye sevk edildiği belirtildi. Ayrıca henüz yakalanamayan bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların da devam ettiği öğrenildi.


Başsavcılık duyurdu: Sahte '50 ve 100' dolarları dolaşıma sokanlar yakalandı




Moscow.media
Частные объявления сегодня





Rss.plus




Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
ATP

Роттердам (ATP). 2-й круг. Медведев встретится с Беллуччи, Хуркач – с Лехечкой






Газпромбанк Лизинг начал поставку новых автобусов в Ярославскую область

Посол сообщил о введении Финляндией железного занавеса на границе с Россией.

Афиша Tverlife: интересные события выходных с 7 по 9 февраля

Орбан охарактеризовал Венгрию как "паршивую овцу" среди западных стран.