رویکردهای ما در این سالها بیشتر معطوف به بقا بوده، نه الزامات توسعه
دستیار اجتماعی رییسجمهور گفت: بهطور کلی، رویکردهای ما در این سالها بیشتر معطوف به بقا بوده است، نه به الزامات توسعه. این عدم توجه به توسعه، ما را از ایجاد طبقه متوسط صنعتی، اقتصاد مولد و ارتباطات جهانی بازداشته است. در نتیجه، فقدان توسعه و نظامهای اقتصادی خاص همراه با تحریمها، بخشی از فساد امروز ما را شکل داده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور در پنل همایش ارزیابی کنوانسیونهای ملل متحد در مهار فساد، گفت: ابتدا یک پرسش مطرح میکنم و سپس به آن پاسخ میدهم. در دوران دولت آقای خاتمی، در مقام دبیر ستاد مبارزه به خدمت مشغول بودم. در آن زمان، نخستین ستاد به اصطلاح تشکیل شده بود و من در این ستاد حضور داشتم. تلاش کردم در کنار فعالیتهای ستادی، کار علمی نیز انجام دهم و کتابی را در همان دوره تنظیم کردم. در حدود ۱۰ تا ۱۲ پایاننامه را ساماندهی کردم.
وی ادامه داد: موضوعی که امروز میخواهم به آن بپردازم این است که چرا با وجود اشتراک نظر بین حاکمیت و جامعه در مورد مبارزه با فساد، این پدیده همچنان در جامعه وجود دارد و حتی مطالبه میشود. به نظر میرسد پاسخ به این سوال به وضوح نشان میدهد که فساد از بین رفتنی نیست و تنها قابل کنترل است. امیال انسان و خصوصیات فردی او، همواره مستعد لغزش و فساد هستند. بنابراین، مفهوم «از بین بردن فساد» بهدرستی مطرح نمیشود و ما باید به کنترل و محدود کردن آن بپردازیم.