اعلام دیرهنگام کشته شدن یک «کارمند سفارت ایران» در سوریه
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز شنبه اول آذر، داوود بیطرف را «کارمند محلی سفارت جمهوری اسلامی در دمشق» معرفی کرد و گفت که او روز یکشنبه ۲۵ آذرماه در جریان تیراندازی «عناصر تروریست» به خودرو حاملش کشته شده است.
او مدعی شد که پیکر این کارمند سفارت ایران «در روزهای اخیر کشف، شناسایی و به کشور منتقل شده است».
خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، هویت این فرد کشته شده را «حجتالاسلام سید داوود بیطرف» اعلام کرده و او را علاوه بر کارمند سفارت ایران، به عنوان «استاد حوزه علمیه دمشق» و «امام جماعت» آرامگاه رقیه «به مدت بیش از دو دهه» معرفی کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی با تاکید بر مسئولیت دولت انتقالی سوریه برای شناسائی، محاکمه و مجازات عاملان این «جنایت» اعلام کرده که این وزارتخانه نیز از طریق مجاری دیپلماتیک و بینالمللی این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
این در حالی است که یکشنبه ۱۸ آذر ماه در اوج تحولات سوریه و روز سقوط حکومت اسد، اسماعیل بقائی در یک کنفرانس خبری گفت که «تدابیر لازم برای اطمینان از امنیت و ایمنی کارکنان سفارت ایران در دمشق اتخاذ شده است» و مدعی شد که سفیر و کارکنان در سلامت کامل هستند.
ساعاتی پیش از این سخنانِ سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، شورشیان به رهبری گروههای اسلامگرا پایان حکومت بشار اسد، رئیسجمهور مخلوع سوریه، را اعلام و با تصرف دمشق، او را وادار به فرار کردند.
در آن روز فیلمها و تصاویری از جمله توسط خبرگزاری فرانسه منتشر شد که نشان میداد افراد مسلح با ورود به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق به غارت و خرابکاری اموال این ساختمان اقدام کردهاند.
چند ساعت بعدتر اما وقتی خبرنگاران از آقای بقائی در مورد گزارشهای مربوط به تعرض به ساختمان سفارت ایران در دمشق پرسیدند، او این گزارشها را محکوم و ادعا کرد دیپلماتهای ایرانی در سفارت ایران در دمشق پیش از حمله «هئیت تحریرالشام»، سفارت را ترک کرده بودند.
این در حالی است که روز هشتم آذر و در ابتدای حمله ناگهانی شورشیان مسلح سوریه به رهبری هیئت تحریر الشام به شهر حلب، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از کشته شدن کیومرث پورهاشمی، معروف به «حاج هاشم» با درجه «سرتیپ دوم» و از «مستشاران نظامی» ارشد سپاه در سوریه، خبر داد.
این حمله کمتر از ۲۴ ساعت پس از شروع آتشبس در لبنان، آغاز شد و هیئت تحریر الشام و گروههای دیگر عملیات خود را با هدف تصرف شهر حلب آغاز کردند و سپس با ادامه پیشروی توانستند شهرهای مهم دیگر سوریه از جمله پایتخت را تصرف و طی ۱۱ روز حکومت بشار اسد را سرنگون کنند.