چند و چونِ حفاریهای غیرمجاز در دارابگرد/ میراثفرهنگی: داراب و دارابگرد امن هستند امسال فقط ۳ حفاری غیرمجاز داشتیم
نزدیک به دو سال است که حفاریهای غیرمجاز در دارابگرد و تپههای مهم شهرستان داراب در استانفارس بهصورت هدفمند درحال جریان است. فعالان میراثفرهنگی، آغاز عملیات حفاریهای غیرمجاز اما هدفمند را از تپه هیربدان اعلام کردهاند. در واقع پس از کاوشهای غیرمجاز و تخلیه تپه هیربدان توسط قاچاقچیان آثار تاریخی بود که حفاریها با الگوی خاص و البته با وجود فعال بودن دوربینهای نظارتی به تپه تل یونجه، دارابگرد و تپه تل خاکستری رسیده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، داراب یکی از شهرستانهای جنوب شرقی استان فارس است که در ۶ کیلومتری خود یک شهر باستانی مدور با قدمتی چندهزارساله در آن جای گرفته است. شهرباستانی داراب براساس شواهد باستانشناختی، پایگاه نظامی مهم در دوره هخامنشیان محسوب میشده و در دوره اشکانیان به شهر پرونقی تبدیل شده است. هر چند این شهر باستانی منحصربهفرد حالا متروکه مانده اما بهدلیل ارزشهای تاریخی در سال ۱۳۱۰ بهشماره ۱۴ در فهرست آثار ملی ایران بهثبت رسید.
حالا اما شهر باستانی دارابگرد و محوطههای تاریخی اطراف این شهر تبدیل به بهشت حفاران غیرمجاز و سوداگران اشیاء تاریخی شده است. بیش از صدها تصویر از محوطههای سوراخ شده و تپههای تکه تکه شده به خبرگزاری ایلنا رسیده که نشان از وضعیت ملتهب محوطههای تاریخی و ارزشمند شهرستان داراب است. این درحالیست که گفته میشود در این محوطهها دوربینهای نظارتی هم نصب شده اما فعالان میراثفرهنگی میگویند، به رغم نصب دوربینها نهتنها میزان حفاریهای غیرمجاز کاهش پیدا نکرده که قاچاقچیان و سوداگران آثار تاریخی با استفاده از الگوهای جدید حفاری گودالهایی شبیه به ترانشه حفر میکنند و پس از آن با خیال آسوده گودالها را از خاک پر میکنند.