Добавить новость
ru24.net
World News
Май
2026
1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

شهر کهن جیرفت ۵ هزار سال قدمت دارد/ گمانه‌زنی دوباره اتلاف بودجه است

0
ILNA 

در حالی‌که شهر باستانی جیرفت، موسوم به «دقیانوس»، یکی از مهم‌ترین محوطه‌های باستان‌شناسی جنوب شرق ایران به‌شمار می‌رود و سال‌هاست پرونده آن برای تبدیل شدن به یک «سایت‌موزه» و حتی ثبت جهانی در دستور کار قرار دارد، بار دیگر زمزمه‌هایی از تلاش برای گمانه‌زنی و در نهایت شهرک‌سازی در عرصه این اثر تاریخی به گوش می‌رسد؛ موضوعی که با واکنش تند کارشناسان و باستان‌شناسان همراه شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، براساس اخبار منتشر شده، اداره راه و شهرسازی جیرفت که پیش‌تر در سال ۱۴۰۲ با دریافت مجوزی مشروط اقدام به آغاز عملیات تسطیح در بخشی از عرصه این محوطه کرده بود، پس از برخورد با لایه‌های باستانی و توقف پروژه، اکنون بار دیگر در تلاش است تا از مسیرهای مختلف مجوز گمانه‌زنی جدیدی دریافت کند؛ اقدامی که به باور متخصصان، نه‌تنها غیرضروری بلکه تهدیدی جدی برای بقای یکی از گسترده‌ترین شهرهای باستانی ایران است.

حمیده چوبک، باستان‌شناس و مسئول تعیین عرصه و حریم شهر باستانی جیرفت که سال‌ها مدیریت کاوش‌ها و مطالعات این محوطه را برعهده داشت در گفتگو با ایلنا، با اشاره به اهمیت شهر کهن جیرفت و ارزش‌های تاریخی این محوطه باستانی گفت: دقیانوس اصلاً نیازی به گمانه‌زنی مجدد ندارد. چون شما در این محوطه راه بروید، زیر پایتان اثر است؛ سفال، آجر، دیوارها و بقایای بناها به‌وضوح دیده می‌شود. شهر کهن جیرفت یک شهر کامل است و اظهر من‌الشمس است که با یک محوطه باستانی وسیع مواجه هستیم.




Moscow.media
Частные объявления сегодня





Rss.plus
















Музыкальные новости




























Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса