Добавить новость
ru24.net
World News in Greek
Февраль
2025
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28

Πρέπει να υπάρχει πρόληψη

0
Ta Nea 

Μήπως οι αλλεπάλληλοι σεισμοί, αυτοί που έχουν ταρακουνήσει την επικράτεια, έχουν κουνήσει και το κεφάλι μας; Γιατί όσα κατά καιρούς βγαίνουν στη δημοσιότητα, κάνουν πολλούς να αναρωτιούνται αν όντως υπάρχουν κουνημένα κεφάλια. Ή μήπως… καμένα;

Το νέο περιστατικό έρχεται από την Πάτρα για να μας δείξει (ξανά) πόσο χύμα είναι κάποια πράγματα. Τρεις μαθητές, λοιπόν, δεκαπεντάχρονα παιδιά, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου! Αυτό το τελευταίο, το ηλεκτρονικό τσιγάρο που μόνο στους… φούρνους δεν πωλείται, είναι μια ακόμα μάστιγα της εποχής, πάντα με πρωταθλητή το αλκοόλ βέβαια. Μια απλή έρευνα αποδεικνύει ότι πωλούνται νόμιμα, νομιμότατα, ακόμα και παράξενα σκευάσματα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, όπως η κάνναβη για παράδειγμα. Με την άδεια του κράτους και τα… σκυλιά δεμένα!

«Με κανναβιδιόλη στην καλύτερη τιμή!», όπως διαφημίζονται, και, επίσης, «υγρό αναπλήρωσης που περιέχει την ουσία της κανναβιδιόλης, γνωστό και ως το πιο ευεργετικό συστατικό από την κάνναβη»! Επίσης, μέσα από χιλιάδες επιλογές, διαβάζει κανείς για το «E-Marijuana για τέλεια εμπειρία»!

Τα προϊόντα αυτά δεν πωλούνται σε ανήλικους, λένε όσοι σπεύδουν να καθησυχάσουν τους ανήσυχους γονείς. Αλήθεια τώρα; Στο περίπτερο; Πιστεύει κανείς ότι όλοι οι περιπτεράδες ζητάνε ταυτότητα από τους νεαρούς πελάτες; Οτι τους διώχνουν (και δεν παίρνουν τα λεφτά) επειδή είναι ανήλικοι; Το ερώτημα παραμένει και δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά. Από τη στιγμή που κάποια απ’ αυτά δημιουργούν παρενέργειες και στέλνουν παιδιά στο νοσοκομείο, μπορούν να πωλούνται (και) στα περίπτερα;

Ακόμα κι αν υπάρχουν απλές έστω υπόνοιες, μήπως πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα και το όλο πλαίσιο να γίνει πιο αυστηρό; Και, για τους αδαείς, τι είναι αυτή η κανναβιδιόλη για την οποία ένας πιτσιρικάς πιστεύει ότι θα τον στείλει για λίγο στον παράδεισο; Οτι θα τους… φτιάξει κεφάλι όπως τους λένε; Υπάρχει κάτι δεδομένο. Οτι οι ανήσυχοι πιτσιρικάδες πάνω στην τρέλα της εφηβείας, θα αναζητήσουν και θα βρουν εύκολα και αλκοόλ και οτιδήποτε άλλο. Κι η απόδειξη είναι ότι την Παρασκευή και το Σάββατο τα νοσοκομεία γεμίζουν από μεθυσμένα ανήλικα.

Πώς μπορεί λοιπόν να περιοριστεί έστω το φαινόμενο; Μήπως με πιο αυστηρά μέτρα της πολιτείας για όσους πουλάνε ποτά και άλλες ουσίες σε ανήλικους; Η Αστυνομία μάς λέει ότι συλλαμβάνονται γονείς για παραμέληση εποπτείας. Εντάξει. Τα παιδιά δεν μπορεί να είναι ασύδοτα. Αλλά μπορεί κάθε μάνα να ξέρει τι αγοράζει το παιδί της από το περίπτερο ή τι πίνει εκεί που πηγαίνει; Αν προηγούνται οι πρωτογενείς έλεγχοι εκεί που πρέπει (στα περίπτερα για παράδειγμα) μήπως το φαινόμενο περιοριζόταν;

Και, επιπλέον, μπορεί να πωλείται ελεύθερα η κάθε ουσία; Μήπως (μήπως…) μάς έχει ξεφύγει κάτι; Και δεν μιλάμε για τα αυτονόητα, όπως ότι κανένα μαγαζί δεν μπορεί να δίνει αλκοόλ σε ανήλικο (αλλά το κάνει!).

Εντάξει, να στείλουμε στον δικαστή τον γονιό που δεν πρόσεξε το παιδί του. Ολα τα υπόλοιπα όμως είναι καλώς καμωμένα; Γιατί πριν απ’ τη δράση – και την τιμωρία του γονιού – πρέπει να υπάρχει η πρόληψη. Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει; Και τότε γιατί τα νοσοκομεία γεμίζουν από πιωμένα πιτσιρίκια; Κι όχι στα σπίτια τους αλλά σε μαγαζιά που τους δίνουν με άνεση το αλκοόλ. Οποιος πιστεύει ότι δεν χρειάζονται μέτρα, να σηκώσει το χέρι!




Moscow.media
Частные объявления сегодня





Rss.plus




Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Даниил Медведев

«Соревнования — это адреналин». Эмоциональный Медведев после выхода в ¼ финала Дохи






В Москве горит и рушится институт электронной вычислительной техники

Вместе STEM: как негосударственные вузы меняют систему образования в России

В Петербурге предложили ограничить скорость каршеринга

Глава Дагестана обвинил школьных учителей в попытке "сменить власть" из-за бессрочной забастовки