Τσάπελ Ρόουν: «Δεν υπάρχει επόμενο άλμπουμ. Δεν υπάρχει συλλογή τραγουδιών»
Παρόλο που η Τσάπελ Ρόουν (Chappell Roan) κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο της τραγούδι «The Subway», δεν φαίνεται να βιάζεται για την ολοκλήρωση του δεύτερου άλμπουμ της. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Vogue, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του βίντεο κλιπ για το «The Subway», αποκάλυψε ότι το «δεύτερο πρότζεκτ της δεν υπάρχει ακόμη» στα σκαριά.
«Δεν υπάρχει άλμπουμ. Δεν υπάρχει συλλογή τραγουδιών», ανέφερε.
Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το ντεμπούτο άλμπουμ της “The Rise and Fall of a Midwest Princess”, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2023 και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ενώ της χάρισε το Grammy για τον Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη. Στην συνέχεια κυκλοφόρησε τα “The Subway”, “The Giver” και “Good Luck, Babe”.
«Μου πήρε πέντε χρόνια για να γράψω το πρώτο άλμπουμ και πιθανότατα θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα πέντε για το επόμενο. Δεν είμαι από εκείνους τους τύπους των δημιουργών που μπορούν να παράγουν μαζικά», δήλωσε η Ρόουν, προσθέτοντας ότι «δεν δημιουργώ καλή μουσική όταν πιέζω τον εαυτό μου να κάνει οτιδήποτε».
Η τραγουδίστρια στη συνέντευξή της έδωσε και μια απάντηση σε όσους την κατηγορούν ότι δεν δουλεύει για το επόμενο άλμπουμ της.
«Βλέπω μερικές φορές κάποια σχόλια, όπως: “είναι παντού εκτός από το στούντιο”. Ακόμα κι αν ήμουν στο στούντιο 12 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είχατε ένα άλμπουμ γρηγορότερα», τόνισε.
Όσο για το “The Subway”, το οποίο η καλλιτέχνιδα τραγούδησε για πρώτη φορά στο Governors Ball της Νέας Υόρκης το 2024 και το κυκλοφόρησε στις πλατφόρμες streaming στις 31 Ιουλίου, επισήμανε ότι «χρειάστηκε ένα εξαντλητικό χρονικό διάστημα για να γίνει ακριβώς όπως έπρεπε». Αναλογιζόμενη γιατί η διαδικασία της δημιουργίας και της παραγωγής του τραγουδιού πήρε τόσο καιρό, η Ρόουν εξήγησε:
«Απλώς δεν ήμουν έτοιμη να το κυκλοφορήσω ακόμα. Ήταν πολύ επώδυνο. Ήμουν πολύ θυμωμένη και φοβισμένη -για τη ζωή μου γενικά- για να το κυκλοφορήσω».
Μία σημαντική απόφαση που πήρε για τη δημιουργική της πορεία, ήταν η απομάκρυνσή της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως είπε, η διαδικασία για το επόμενο άλμπουμ θα είναι μια απολύτως προσωπική υπόθεση, μακριά από τα social media. «Δεν έχω γράψει ποτέ άλμπουμ χωρίς να έχω Instagram ή κάτι άλλο. Η διαδικασία του άλμπουμ είναι καθαρά, αποκλειστικά δική μου. Κανείς στο TikTok δεν θα το δει», κατέληξε.