Formula1: Oι τρεις πιλότοι που συνεχίζουν έως το 2030
0
Μετά τον Μαξ Φερστάπεν που υπέγραψε πριν λίγες ημέρες ένα χρυσό συμβόλαιο με την Red Bull – και το οποίο έχει διάρκεια έως το 2030 – σειρά είχε ο Λάντο Νόρις. Ο περσινός πρωταθλητής που βλέπει στα τελευταία γκραν πρι να ανεβάζει την απόδοση του έκλεισε με την ομάδα του, την McLaren για άλλα τρία χρόνια και θα τρέχει και αυτός έως και το 2030.
Σαφώς, τα χρηματικά ποσά που λαμβάνει δεν έχουν γίνει γνωστά όμως για τον Μαξ Φερστάπεν φημολογείται ότι θα λαμβάνει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο – μαζί με τα μπόνους. Ο Λάντο Νόρις είναι 26 ετών και έως σήμερα έχει κερδίσει 13 γκραν πρι, έχει κατακτήσει 18 pole positions, έχει ανέβει στο βάθρο 48 φορές ενώ μετρά 163 συμμετοχές με τη McLaren! Με την ομάδα που την γνωρίζει από τα νιάτα του. Ο Νόρις ξεκίνησε με τη McLaren το 2017, όταν εντάχθηκε στο πρόγραμμα νέων οδηγών της ομάδας και ανέλαβε ρόλο οδηγού δοκιμών και εξέλιξης.
Επίσης, και ο Σαρλ Λεκλέρ έχει δέσμευσμένο συμβόλαιο έως το 2030 (με δυνατότητα επέκτασης) με τη Ferrari.
Συγκεκριμένα, ο Λεκλέρ αναμένεται να μείνει στη Ferrari τουλάχιστον μέχρι το 2030 ώστε να κλείσουν τα σενάρια μεταγραφής του, που ήθελαν το Μονεγάσκο θα εξετάζει το ενδεχόμενο να πάει σε άλλη ομάδα.
Σύμφωνα πάντως με το Forbes, οι ετήσιες απολαβές του Λεκλέρ από τη Ferrari ανέρχονται στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Πάντως και ο Λεκλέρ έχει «γεννηθεί» στο σπίτι της Ferrari αφού ήδη βρίσκεται στην ομάδα μια δεκαετία. Το 2016 εντάχθηκε στη Ferrari Driver Academy, έως ότου ανέβηκε όλα τα σκαλιά και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των γκραν πρι.
