حامیان رسانهها: ممنوعیت نشر تصاویر «موجودات زنده» بخشی از برنامۀ تدریجی ممنوعیت رسانههای تصویری است
برخی از مسئولان رسانههای تصویری که به دلیل حساسیت موضوع نخواستند نام و صدایشان در گزارش ذکر شود، روز سهشنبه در صحبت با رادیو آزادی ضمن نگرانی از این تصمیم حکومت طالبان، آن را هشداری برای بسته شدن دروازههای رسانههای تصویری در افغانستان خواندند.
شماری از خبرنگاران نیز این اقدام را حملهای دیگر به خبرنگاران و آزادی مطبوعات میدانند و میگویند که این ممنوعیت باعث خواهد شد که صدها خبرنگار و کارمند رسانه وظایف خود را از دست بدهند.
خبرنگار یک تلویزیون خصوصی در شمال افغانستان که گزارشهای تصویری تهیه میکند، به رادیو آزادی گفت:
"محدودیتها بیشتر شده و کار ما با چالشهای زیادی روبرو میشود. اکثریت کارمندان رسانه با وضع این محدودیتها از کار بیکار میشوند. خواست ما این است که مسئولان امارت اسلامی این قوانین را کاهش دهند تا مردم بتوانند از طریق کار در رسانهها امرار معاش کنند و همچنان مردم از اتفاقات رخداده آگاه باشند."
شماری از بانوان خبرنگار نیز که با محدودیتهای بیشتری مواجهاند و با حجاب کامل و پوشیدن ماسک در تلویزیون ظاهر میشوند، میگویند که با این اقدام طالبان ناامید شدهاند.
فریبا، یکی از این خبرنگاران، به رادیو آزادی گفت:
"ما فکر میکردیم پرندگان و حیوانات در افغانستان آزادی بیشتری نسبت به زنان دارند، اما امروز میبینیم که طالبان حتی بر حیوانات هم رحم نمیکنند و برای پخش تصاویرشان قانون وضع میکنند."
این در حالی است که سیف الاسلام خیبر گفته است که طالبان بهتدریج این قانون را در تمام رسانههای افغانستان اعمال خواهند کرد.
تا کنون این ممنوعیت بهطور کامل عملی نشده است و رسانههای تصویری همچنان فعالیت دارند. تلاش برای دریافت نظر ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، بیپاسخ ماند.
حکومت طالبان پیش از این اعلام کرده بود که به رعایت آزادی بیان در چارچوب شریعت اسلام احترام میگذارد و هیچ خبرنگاری را در ارتباط با وظایفش بازداشت نکرده است.
اما نهادهای حامی خبرنگاران میگویند که در سه سال گذشته، طالبان بارها خبرنگاران را بازداشت کرده و محدودیتهای زیادی را بر رسانهها اعمال کردهاند.