در حمله به یک زیارت در ولسوالی نهرین ولایت بغلان یازده تن کشته شدند
یک باشندۀ ولسوالی نهرین بغلان که به دلایل امنیتی نمیخواهد از او نام ببریم، یک عضو خانواده و چندین دوست نزدیک خود را در حملۀ دیشب از دست داده است.
محلی که بر آن افراد مسلح ناشناس شب گذشته حمله کردند، به زیارت شاه پادشاه مشهور است و معمولاً شب های جمعه میزبان محافل ذکر و نیایش میباشد.
"من خودم هم قرار بود به محفل ذکر بروم اما نرفتم .... صبح خبر رسید و گفتند بیایید که چنین اتفاقی افتاده است. به آنجا رفتیم و متوجه شدیم که یازده نفر از اقوام، دوستان و وابستگان ما کشته شده اند. دو نفر از آنها باشنده پلخمری و ۹ نفر از قریه، منطقه و اقوام ما بودند. یکی از آنها به نام نصرت الله پسر کاکایم است و بقیه اهل همان قریه و مسجد بودند."
اما عبدالمتین قانع سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان به خبرگزاری فرانسه گفته است که در این حمله حد اقل ۱۰ نفر کشته شده اند.
تصاویر نشر شده در شبکه های اجتماعی اجساد شماری از کشته شده ها را در داخل یک اتاق نشان می دهد، اما رادیو آزادی به طور مستقل نمی توان صحت این تصاویر را تأیید کند.
تا هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.
اما شماری از رسانه ها به نقل از سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در بغلان گزارش داده اند که تحقیقات در مورد این رویداد را آغاز شده است.
در سه سال اخیر عبادتگاه ها و اقلیت های مذهبی به تکرار هدف حملات مرگبار قرار گرفته اند که مسوولیت اکثر این حملات را شاخۀ دولت خراسان گروه داعش به دوش گرفته است.
در ماه سپتمبر سال جاری حدود ۱۰۰۰ تن از شهروندان هزارۀ افغانستان که برای پذیرایی از زایران برگشته از کربلا، از دایکندی به شهر فیروزکوه مرکز ولایت غور میرفتند، مورد حمله قرار گرفتند.
دراین حمله که مسئولیتش را شاخه خراسان گروه داعش به عهده گرفت ۱۴ تن کشته شدند.
پیش از این نیز دو حمله بزرگ در بهار سال ۱۴۰۱ بالا گروهی از صوفی ها در ولایت های کابل و قندوز صورت گرفت.
به گفته مقامات، در حمله به یک خانقاه صوفیان در دارالامان کابل، دست کم ۶۶ نفر کشته و ۷۸ تن دیگر زخمی شدند.
یک هفته بعد از این رویداد، در حمله دیگری بر یک مسجد در ولایت قندوز نمازگذاران هدف حملۀ مسلحانه قرار گرفتند.
در آن زمان ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان گفته بود که در این رویداد ۳۳ تن کشته و ۴۳ تن دیگر زخمی شدند.
مسئولیت این دو حمله را نیز شاخه خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش بر عهده گرفت.
طالبان بار ها گفته اند که گروه داعش خراسان را سرکوب کرده اند، اما این گروه هر ازگاهی دست به حملات در نقاط مختلف افغانستان زده است.