۲۵ نوامبر، نخستین روز آغاز کمپاین ۱۶ روزۀ محو خشونت علیه زنان آغاز شد
آنان میگویند که با توجه به افزایش محدودیتهای طالبان بر زنان، باید در این کمپاین بر بهبود وضعیت حقوق زنان تمرکز شود.
ژولیا پارسی، یکی از فعالان حقوق زنان که به دلیل فعالیتهای اعتراضیاش از سوی طالبان زندانی شده بود و اخیراً جایزۀ مارتین انالز را به دست آورده است، به رادیو آزادی گفت:
«من از این کمپاین حمایت میکنم و در کنار زنان افغان برای حفاظت از حقوقشان میایستم. اگر نمیتوانیم در داخل افغانستان برنامههایی برگزار کنیم، فکر میکنم آگاهیدهی از طریق رسانههای اجتماعی راهحل خوبی است. من از همه مردم میخواهم که در این کمپاین از ما حمایت کنند و کنار ما بایستند.»
سازمان ملل متحد اعلام کرده که این کمپاین، که هر سال از ۲۵ نوامبر تا ۱۰ دسامبر با شعار "هیچ بهانهای پذیرفتنی نیست" یا "No Excuses" برگزار میشود، از حکومتها میخواهد تا برای پیشگیری از خشونت علیه زنان و دختران تمرکز کنند و راهکارهای مقابله با خشونت مبتنی بر جنسیت را به اشتراک بگذارند.
مجمع عمومی سازمان ملل در ۱۷ اکتبر ۱۹۹۹ روز ۲۵ نوامبر را بهعنوان روز جهانی محو خشونت علیه زنان تصویب کرد.
هدف از این روز، تأکید بر اقدام جهانی برای مبارزه با خشونت علیه زنان است.
این درحالی است که ترنم سعیدی، رئیس شبکۀ مشارکت سیاسی زنان افغان میگوید که امسال زنان افغان در حالی ۲۵ نوامبر را گرامی میدارند که با خشونتهای فزاینده، تحقیر اجتماعی و بیعدالتیهای سیستماتیک روبهرو هستند.
او در پیامی به رسانهها گفته است که کمپاین جهانی ۱۶ روزۀ مبارزه با خشونت مبتنی بر جنسیت به تقویت صدای زنان افغان کمک میکند و این پیام را به جهان میرساند که وضعیت زنان و دختران در افغانستان نیازمند توجه فوری و اقدامات جدی است.
این کمپاین در شرایطی اجرا میشود که از زمان بازگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، زنان افغان از تحصیل، کار، و مشارکت سیاسی و اجتماعی منع شدهاند.
هرچند بارها از داخل و خارج از افغانستان از طالبان خواسته شده که سیاستهای خود را در قبال زنان تغییر دهند و حقوق زنان را تأمین کنند، اما طالبان همواره ادعا میکنند که حقوق همه افغانها، از جمله زنان، در چارچوب شریعت اسلامی تأمین است.