موسسهٔ داکتران بدون مرز: ارائه خدمات صحی بدون مشارکت زنان در افغانستان ناممکن است
این موسسه خیریه در یک گزارش تازه که به روز جمعه در ویبسایت خود نشر کرد می گوید که این تصمیم طالبان بر صحت زنان در افغانستان عواقب ناگوار خواهد داشت.
میکایل لې پایه Mickael Le Paihرئیس موسسه داکتران بدون مرز در افغانستان نا وقت روز جمعه به رادیو آزادی گفت که موسسه داکتران بدون مرز در این مسئله مهم بی تفاوت مانده نمی تواند:
« همچون یک سازمان طبی بشری که منابع و کارمندان طبی خود بطور خاص نرسها و قابله ها را در خدمت مردم افغانستان قرار داده ، ما باید نگران باشیم. ما در افغانستان نمی توانیم در برابر یک سیستم خدمات صحی بدون اشتراک کننده گان زن بی تفاوت باشیم. رفتن به چنین مسیر در مجموع بر تمام جامعه تاثیر خواهد داشت مخصوصاً دسترسی زنان و دختران به این خدمات».
آقای پایه می افزاید، اگر دختران نتوانند که به مکاتب متوسطه و لیسه بروند و در موسسات تعلیمی طبی درس نخوانند درآینده کارمندان مسلکی بخش طبی از کجا خواهد شد و به آن زنانی که در حالت بد هستند و نیاز جدی به خدمات طبی دارند کی کمک خواهد کرد. به گفته وی تقاضا برای زنان در سکتور صحی افغانستان بسیار زیاد است و بسیار زنان دیگر باید در این رشته تعلیم بگیرند.
بیش از ۴۰ درصد کارمندان موسسه داکتران بدون مرز زنان می باشند واین موسسه می گوید که از آغاز سال جاری ۲۰۲۴ به بیش از ۲۲۳۰۰ خانم در وقت زایمان در افغانستان کمک کرده است.
موسسه داکتران بدون مرز در افغانستان هفت پروژه در ولایات هلمند، هرات، خوست، کندهار، کندز، و بامیان دارد که برای مردم و مخصوصا زنان خدمات طبی فراهم می کنند.
ممنوعیت بر تعلیم دختران در مراکز تعلیمی طبی اعتراضات اداره های مختلف ملل متحد، گروه های مدافع حقوق زن و یک تعداد حکومت ها را بلند کرده است.
ملل متحد این اقدام را یک رفتار تبعیض آمیز خوانده ، نماینده خاص امریکا برای حقوق بشر و حقوق زنان افغانستان رینا امیری گفته است که طالبان پالیسی تبعیض جنسیتی را شدت بخشیده اند، وزارت خارجه فرانسه گفته که این اقدام غیر عادلانه و غیر قابل قبول است، وزیر خارجه جرمنی گفته که با بسته شدن تعلیمات برای زنان در بخش طب در افغانستان آینده این کشور از بین میرود.
در داخل افغانستان هم علاوه بر فعالان و محصلان دو بازیکن پیشتاز کریکت افغانستان، راشد خان و محمد نبی هم صدای اعتراض را بلند کرده اند.
اما حکومت طالبان تا حال نه ممنوعیت تعلیم دختران را در انستیتوت های طبی رسما تائید کرده اند و نه به اعتراضات در این بخش جواب گفته است.