فراهم کردن زمینه یادگیری علوم عصری و دینی برای ۳۰ تن توسط یک دختر محروم شده از آموزش
اسرا حلیم دختری ۱۱ ساله از شهر کابل که سال گذشته پس از به پایان رسانیدن صنف ششم به دلیل ممنوعیتهای طالبان از ادامه آموزش بازمانده ، اکنون با ایجاد یک مرکز آموزشی به کمک پدر اش برای حدود ۳۰ تن در کابل زمینه آموزش رایگان عصری و دینی را فراهم کرده است.
او روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت، «سال گذشته از صنف ششم فارغ شدم. اکنون در خانه حدود ۲۹ شاگرد دارم و به آنها ریاضی، کامپیوتر، انگلیسی و درسهای قرآن کریم تدریس میکنم. وقتی در صنف سوم بودم، به شاگردان صنوف اول و دوم تدریس میکردم، اما وقتی خودم از صنف ششم فارغ شدم و نتوانستم به مکتب بروم، تصمیم گرفتم در خانه برای دیگران زمینه تحصیل را فراهم کنم.»
اسرا کتابهای اش را به نام های «آموزش اشکال کودکان»، «عروسک زنده»، «گرگ و سگ نگهبان»، «پسر تنبل»، «گربههای وحشی»، «قهرمان دندانها» و «من باهوش هستم» با رادیو آزادی شریک ساخته است.
اسرا از حکومت طالبان خواست تا با بازگشایی مکاتب به دختران اجازه دهند به آرزوها و اهداف خود دست یابند.
«خیلی آرزو دارم که مکتب دوباره باز شوند. به بسیاری از مکاتب خصوصی مراجعه کردم تا ببینم آیا برنامهای برای ادامه آموزش من پس از صنف ششم وجود دارد، اما پاسخ آنها ناامیدکننده بود. آرزوی بزرگ من این است که در رشته تکنالوژی و طب به موفقیت برسم.»
مزمل حلیم پدر اسرا می گوید که دخترش یکی از دختران با استعداد افغان است که مثل هزاران دختر دیگربه دلیل نبود امکانات برای ادامه آموزش با ناامیدی روبرو است.
«من این استعداد را نه تنها در فرزندان خود بلکه در تمام کودکان این کشور میبینم، اما باید برای آنها زمینه فراهم شود، در غیر این صورت ناامید خواهند شد. به عنوان مثال، من اسرا را در یک دوره خوب آموزش زبان انگلیسی ثبتنام کرده بودم و او برای مدتی آنجا درس خواند، اما به دلیل مشکلات های مالی، او را از آنجا خارج کردم و اکنون در جای دیگری درس میخواند. من تا حد توانم برای آینده آنها تلاش خواهم کرد تا بتوانند به مردم و کشور خود خدمت کنند.»
این در حالی است که طالبان پس از بازگشت به قدرت در افغانستان دروازههای هرگونه آموزش برای دختران بالاتر از صنف ششم تا پوهنتون ها را بستهاند.
با اینکه اقدامات طالبان در داخل و خارج افغانستان به شدت محکوم شده است، اما این گروه تاکنون درباره تغییر در تصمیم خود چیزی نگفتهاند.
این وضعیت آینده میلیونها دختر افغان از جمله اسرا را که آرزوهای بزرگی برای آینده خود داشتند، نامعلوم کرده است.