شوک حذف ارز نیمایی چه تبعاتی برای مذاکرات مزدی امسال دارد؟
حیدری گفت: مبنای چانهزنی مزدی امسال، باید نرخ تورمی سال بعد باشد که از هم اکنون در محاسبه نرخ تورم انتظاری خود را نشان میدهد. در غیر این صورت ما با یک فاجعه مزدی مواجه خواهیم بود!
به گزارش خبرنگار ایلنا، پس از حذف ارزش ارز ترجیحی ۴۲۰۰ هزار تومانی بهنظر میرسید که «ارز نیمایی» جایگزین و بهعنوان یک تکیهگاه نسبی برای کنترل قیمتها باشد، اما با اعلام اخبار نسبتاً قطعی مبنی بر حذف ارز نیمایی و جایگزینی «بازار توافقی ارز» با مدیریت و مبادلات صاحبان ارز، تقریباً زمزمه افزایش نرخ ارز آزاد و حرکت به سوی تک نرخی شدن نرخ ارز کلید خورده است اما آنچه بیش از همه جامعه و به ویژه کارگران و بازنشستگان را نسبت به این تحولات و تصمیمات نگران ساخته، تاثیر این تصمیم بر سطح عمومی قیمت کالاهای مصرفی است که معمولاً متاثر از نرخ ارز هستند. چه اینکه اکنون نرخ دلار در ایران رقم ۷۵ هزار تومان را لمس کرده و باید انتظار واکنش بازار مصرف به آن را داشت!
علیرضا حیدری (اقتصاددان و نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در این رابطه توضیح داد: بازار جدیدی که تحت عنوان بازار توافقی ارز شکل گرفته است، توسط بانک مرکزی مطرح شده و مهم است بدانیم که به چه سرنوشتی دچار خواهد شد. از دیرباز این آرزو در میان برخی اقتصاددانان جریان اصلی در ایران مطرح بود که روزی ارز تک نرخی شود، اما اکنون با سیاست جدید دولت باید دید که آیا با این روش به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت خواهیم کرد یا خیر؟