وزیر خزانهداری آمریکا: صادرات نفت ایران را به ۱۰ درصد سطح کنونی میرسانیم
وزیر خزانهداری آمریکا وعده داده است که هدف کارزار «فشار حداکثری» دولت دونالد ترامپ آن است که صادرات نفت ایران به ۱۰ درصد سطح کنونی برسد.
اسکات بسنت روز جمعه ۲۶ بهمن به شبکه «فاکس بیزنس» گفته است که ایران هماکنون ۱.۵ تا ۱.۶ میلیون بشکه صادرات روزانه نفت دارد و در نظر داریم آن را به ۱۰۰ هزار بشکه برسانیم.
آقای ترامپ هفته گذشته فرمان احیای سیاست فشار حداکثری علیه ایران را امضا کرد، اما اظهار امیدواری کرد که نیازی به استفاده از آن نباشد.
آمارهای اختصاصی رادیو فردا از شرکت اطلاعات کالا، کپلر، نشان میدهد حجم تحویل نفت ایران به چین در ماه ژانویه امسال، اولین ماه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، به ۸۴۷ هزار بشکه سقوط کرده که کمتر از نصف ماه نوامبر، قبل از پیروزی او در رقابتهای انتخاباتی ریاستجمهوری است.
با اینحال، حجم بارگیری نفت از بنادر ایران در ماه گذشته ۱.۶۶ میلیون بشکه بوده که افت کمتری نسبت به ماه نوامبر داد؛ موضوعی که نشان میدهد جمهوری اسلامی کماکان بر حفظ سطح فروش نفت اصرار دارد.
چین ابتدای ماه ژانویه و حتی پیش از آغاز به کار دولت ترامپ، ورود نفتکشهای تحریمی به بندر شاندونگ، بزرگترین پایانه دریافت نفت جمهوری اسلامی را ممنوع کرد؛ موضوعی که به افت شدید دریافت نفت ایران توسط مشتریان چینی منجر شده است.
آقای اسکات میگوید جمهوری اسلامی از درآمدهای نفتی برای تامین مالی «فعالیتهای تروریستی در جهان» استفاده میکند و خرید نفت از این کشور غیرقابل قبول است.
او تصریح کرد که افت صادرات نفت ایران به ۱۰۰ هزار بشکه، این کشور را در «بحران شدید اقتصادی» قرار خواهد داد.
وزیر خزانهداری آمریکا افزود: «دادههای داخلی جمهوری اسلامی نشان میدهد که اقتصاد ایران در حال حاضر به خاطر تورم گسترده و کسری عظیم بودجه، بسیار شکننده است».
خبرگزاری بلومبرگ نیز با پوشش مصاحبه آقای اسکات با شبکه فاکس مینویسد اظهارات وزیر خزانهداری لحنی تندتر از اظهارات اخیر آقای ترامپ داشت.
رئیسجمهور آمریکا هفته گذشته گفته بود که تمایلی به امضای فرمان فشار حداکثری بر ایران نداشته و امیدوار است که توافقی برای جلوگیری از اجرای آن حاصل شود؛ توافقی که به گفته او مانع از دستیابی ایران به سلاح هستهای شود.
اما در پی اظهارات او، علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، مخالفت صریح خود با مذاکرات با آمریکا را اعلام کرد و مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران، در پی اظهارات علی خامنهای گفت که «سخن رهبری برای دولت فصلالخطاب است».
آقای پزشکیان در سخنرانی سالگرد انقلاب بهمن ۱۳۵۷ مدعی شد که دونالد ترامپ میخواهد انقلاب را به «زانو» درآورد.