HAKKARİ (CİHAN)- Hakkari’de Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), uyumlu çalışmanın sağlanması ve olası çığ olaylarına karşı personelin hazır durumda tutulması için hasta kurtarma tatbikatı yaptı.
Hakkari’nin Depin bölgesinde gerçekleştirilen kurtarma operasyonu tatbikatı kapsamında 15 kişilik ekip çığ altında kalan 2 vatandaşı kurtardı.
Senaryo gereği ava giden 4 kişiden 2'sinin çığ altında mahsur kaldığı, 112 çağrı merkezine bildirilmesi üzerine UMKE, 112 ekibi ve AFAD ekibi hemen harekete geçti. Gelen ihbar üzerine yola çıkan ekipler, olay bölgesine kısa sürede ulaştı. Alan belirleme ve güvenlik tedbirleri alındıktan sonra UMKE ekipleri, aramalar sonucunda biri baygın 2 vatandaşı kısa bir süre içinde kurtarmayı başardı. Başarılı bir şekilde afetzedeleri kar altından çıkaran ekip, hastaları vakit geçirmeden ambulansa taşıyarak hastaneye ulaştırdı.
Tatbikatı kusursuz bir şekilde tamamlamayı başardıklarını ifade eden Hakkari 112 Acil Şube Müdürü Ümit Kızılay, “Tatbikatın amacının bölgenin ve özellikle ilin herhangi bir bölgesinde meydana gelebilecek çığ felaketi sonrasında arama ve kurtarma faaliyetlerinin kesintiye uğramadan verilmesini sağlamaktır. Tatbikat, yer alan her birimin görevini önceden belirleyerek eğitimlerini vermek ve birimler arasında iyi bir organizasyon sağlamak amacıyla yapılmaktadır.” şeklinde konuştu. CİHAN
The dairy industry would like Gen Z to drink more milk, so they made a Fortnite diner tycoon game
Microsoft warns of 'active attacks' on its government and business server tech, with one cybersecurity expert claiming that they should 'assume that you have been compromised'
'I destroyed months of your work in seconds' says AI coding tool after deleting a devs entire database during a code freeze: 'I panicked instead of thinking'
Настройки GameHub и Winlator для игры в Prey (2017) на Android
Мужская позиция. SEO спец с ДЦП ищет работу, чтобы обеспечить семью
В столице проводят экскурсии для ветеранов СВО и членов их семей
Из Турции депортировали разыскиваемого за хищение 600 млн рублей гражданина РФ
Сотрудники Волоколамского ОВО – филиала ФГКУ «УВО ВНГ России по Московской области» приняли участие в памятных мероприятиях, посвященных Дню ветерана боевых действий.
В Смоленской области пройдёт IT-фестиваль «Мой Бизнес. Табтабус 2025»
ТАСС: главред Baza Трифонов отказался от права не свидетельствовать против себя
Сотрудники Волоколамского ОВО – филиала ФГКУ «УВО ВНГ России по Московской области» приняли участие в памятных мероприятиях, посвященных Дню ветерана боевых действий.
Оркестр полиции Республики Сербской впервые выступит на фестивале «Спасская башня» в Москве