2018

Новости за 23.06.2018

Sverige nära sensation – men Kroos avgjorde på sista sparken

Dagens Nyheter

SOTJI. Först låg sensationen i luften. Sedan såg Sverige ut att klara 1–1. Men på tilläggstid i Sotji kom det tyska segermålet. Och efter 1–2 är blågult nu pressat att vinna mot Mexiko på onsdag för att nå åttondelsfinal i VM.

Storbråk när tyska ledare hånade svenska bänken

STOCKHOLM/SOTJI. Efter Tysklands blytunga segermål i slutsekunderna utbröt ett bråk vid sidlinjen. Två tyska ledare sprang in mot den svenska bänken. Janne Andersson reagerade starkt och fick motas bort. – Jag sade: ”vad är det för jävla respekt”, säger förbundskaptenen till TV4.

Janne Andersson i bråk vid sidlinjen

Efter Tysklands blytunga segermål i slutsekunderna utbröt ett bråk vid sidlinjen. Förbundskapten Janne Andersson fick fösas bort när han skällde mot tyska ledare. – Det är brist på respekt, säger Emil Forsberg till TV4.

Tyskland avgjorde i sista minuten

Boras Tidning

Tyskland besegrade Sverige med 2-1 (0-1) efter ett tyskt mål i sista minuten. Toni Kroos avgjorde efter frispark i den femte förlängningsminuten när han skruvade in bollen från vänsterkanten.(TT)

MTV:s "Catfish" återupptas efter sexanklagelser

MTV-serien "Catfish" pausade inspelningarna av den nya säsongen i maj, efter att programledaren Yaniv "Nev" Schulman anklagats för att ha försökt tvinga till sig sex av en kvinna som medverkade i serien 2015.(TT)

FLASH:FÖRLUST MOT TYSKLAND

Sverige förlorade med 1-2 mot Tyskland i andra VM-matchen efter tyskt mål i sista minuten.(TT)

Flera gripna efter gruppvåldtäkt i Indien

Två män har gripits misstänkta för att vara delaktiga i en gruppvåldtäkt mot fem kvinnor i en by i östra Indien. Polisen söker efter ytterligare fyra misstänkta, rapporterar CNN.(TT)

Svenskrekord i NHL-draften

Rasmus Dahlin valdes först och Marcus Westfält blev siste svensk att väljas i NHL-draften. Däremellan valdes ytterligare 28 svenskar. Totalt 30 valda svenskar i en NHL-draft är svenskt rekord. Det tidigare rekordet var 28 svenskar, både från 2011 och 2014. Ifjol draftades 27 svenskar.(TT)

Riksdagsledamoten ska observera valet i Turkiet

Expressen

På söndagen går turkarna till valurnorna.

Riksdagsledamoten Margareta Cederfelt är i egenskap av ordförande i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE, på plats i Istanbul som valobservatör.

– Rösträkningen är så klart en kritisk punkt, säger hon.

Новости России
Москва

Вильфанд: сентябрь для Москвы и Петербурга будет самым теплым в истории

”Låt medborgarna besluta om en del av budgeten”

DN DEBATT 24/6. Oron för demokratin har ökat de senaste åren. Som ett svar växer en global trend för medborgarbudget – att kommuner eller landsting avsätter en viss procent av budgeten som medborgarna kan disponera över. Men trots att forskare visat på positiva effekter är svenska kommuner skeptiska, skriver statsvetaren Faradj Koliev, (S).

Mittvatten, del 1 av 57

Följ med i DN:s spännande följetong med detektiverna Sam Berger och Molly Blom.

Sverige leder i halvtid mot Tyskland

Sverige har tagit ledningen i VM-matchen mot Tyskland. Ola Toivonen gjorde målet i den 32:a minuten efter en mycket snygg lobb över den tyske målvakten Manuel Neuer. Tyskland har varit det dominerande laget, medan Sverige väntar på kontringslägen.(TT)