Добавить новость
ru24.net
World News in Turkish
Декабрь
2024

Uzayda mahsur kalan astronotların Dünya’ya dönüşü bir kez daha ertelendi

0

Haziran ayında Boeing’in Starliner uzay aracıyla UUİ’ye ulaşan tecrübeli astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams, burada yalnızca sekiz gün geçirmeyi planlıyordu.



NASA, Starliner üzerinde haftalar süren yoğun testlerin ardından, aracı mürettebatsız olarak Dünya’ya geri getirme kararı aldı. Wilmore ve Williams’ın dönüşü ise SpaceX’in Crew-9 göreviyle gerçekleşecekti.



Mart 2025’e ertelendi

Crew-9 ekibi, Eylül sonunda Dragon uzay aracıyla UUİ’ye ulaşmış ve Wilmore ile Williams için iki boş koltuk bırakmıştı. Plan, dört astronotun Şubat 2025’te Dünya’ya dönmesini öngörüyordu.




Sekiz günlük görev yerine, dokuz aydan fazla bir süre uzayda kalacak

NASA’nın blog yazısında, “Bu değişiklik, NASA ve SpaceX ekiplerine yeni bir Dragon uzay aracının hazırlık sürecini tamamlamaları için zaman tanıyor” denildi.




Moscow.media
Частные объявления сегодня





Rss.plus




Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Андрей Рублёв

Рублев не смог пройти в третий раунд турнира "Мастерс" в Индиан-Уэллсе.






Камера-шумомер прошла сертификацию — ждем штрафы за шумный выхлоп!

Собянин рассказал, как будет выглядеть станция метро «Бульвар Генерала Карбышева»

Митрополит Марк помыл полы в Областной клинической больнице

ММСО.EXPO-2025: Фонд развития Физтех-школ принял ...