'Umut nöbeti' Abdi İpekçi'nin kızında
TUTUKLU gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e destek olmak, dayanışma sergilemek için Silivri Cezaevi önünde sandalye üzerindeki 'Umut nöbeti'nin üçüncüsünü, 36 yıl önce suikast sonucu öldürülen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'nin kızı Nükhet İpekçi İzet ile belgesel yapımcısı Günel Cantak tuttu.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Nükhet İpekçi İzet, "Can Dündar'ın, Erdem Gül'ün masumiyetlerine bütün kalbimle, bütün aklımla, bütün gücümle inandığım için buradayım" diye konuştu.
"O MASUMİYET'İ, DÜRÜSTLÜĞÜ SAVUNMAK ZORUNDA KALDILAR"
Nükhet İpekçi İzet, "Duruşma gününün sonunda hiçbirimizin aklında olmadığı, asla idrak edemeyeceğimiz o haberi aldığımda Erdem Gül'ün annesi Fatma Gül Hanımın sözlerine takılı kaldım. Kendisi, oğlunun dürüstlüğünü ve namusunu söylemek zorunda hissetti. Bu bizim defalarca yaşadığımız bir durum. Bastırılmış, sesi kesilmiş, yok edilmiş, hayatı elinden alınmış gazetecilerin ardında kalanlar, ülkemizde yıllarca o 'masumiyet'i, 'dürüst'lüğü savunmak zorunda kaldılar" dedi.
"CAN DÜNDAR'A KARDEŞİME GELİR GİBİ GELDİM"
"Can Dündar'a kardeşime gelir gibi geldim" diyen Nükhet İpekçi İzet, "Onu o gün adliyeden kardeşimi götürüyorlarmışçasına hislerle gitmesine göz yumduk. Çünkü mezarlıklarla mahkemeler arasında geçen yıllar boyunca, Can Dündar'ın kardeşliğini çok yakın hissetmiş biriyim. Onun gazeteciliğini çok yakından izlemiş biriyim. Bu son olsun dediğimiz her seferde, umudumuzun kırıldığı her zaman, O bize umut ve aydınlık oldu" ifadelerini kullandı.
"BEN GAZETECİ DEĞİLİM. BABA MESLEĞİ İÇİN BURADAYIM"
Gazeteci Mete Akyol'un başlattığı "umut nöbeti"ne katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Nükhet İpekçi İzet, "Ben gazeteci değilim baba mesleği için buradayım. Sürekliliğimiz umudumuz olacak. En umutsuz anlarımızda Can Dündar gibi Erdem Gül gibi gazetecilerdir bize ışık saçanlar. Üstümüze püskürtülen karanlıklara onlardır engel olan. O umudu taşımak zorundayız" dedi.
Can Dündar'ın hazırladığı belgesellerde onunla birlikte çalışan aynı zamanda Belgesel Yapımcısı olan Günel Cantak ise "Can Dündar ve Erdem Gül gazetecilik başarısına imza attıkları için arkamızdaki binaların içinde tutuklular. Silivri, son yıllarda ülkedeki muhalifler için bir zindana dönüştü. Onlar Türkiye'de gazeteciliğin halen daha yapılabilir olduğunu bize göstermeye çalıştılar. Birileri bunun pahalıya mal olduğunu ispat etmeye çalışıyor. Onların özgürleştiği gün, hepimizin özgürleştiği gün olacak" şeklinde konuştu.
(DHA)