'Hırs ve menfaat zehri Türkiye'yi sardı'
Dilek Dündar, MİT TIR'larında silah taşındığına ilişkin haber sebebiyle eşi Can Dündar'ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Eşinin, halkın haber alma hakkını savunduğu için hapse atıldığını söyleyen Dündar, “Siyasette hırs ve menfaat çok güçlü bir zehir. Bu zehir, Türkiye'nin her tarafını sarmaya başladı.” dedi.
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi tarafından kuruluşunun 26. yılı dolayısıyla çeşitli alanlarda ödüller verdi. ‘Basın özgürlüğü' dalındaki ödüle, MİT TIR'larında silah taşındığına ilişkin haberler sebebiyle tutuklanan Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar layık görüldü. Dündar'ın ödülünü, eşi Dilek Dündar aldı. Duygusal anların yaşandığı törende konuşma yapan Dündar, “Ben bu ödülü Can Dündar ve Erdem Gül için almak istiyorum. İkisinin de hepinize çok selamı var. Özellikle gelmemi ve almamı istediler.” dedi.
Eşinin, halkın haber alma hakkını savunduğu için tutuklandığını kaydeden Dilek Dündar, şunları ifade etti: “Ödülleri ile cezaları, nefretleri ile sevgileri biz bu Türkiye'yi çok sevdik. Türkiye için mücadele ettik hayatımız boyunca. Daha adil bir Türkiye, daha demokrat bir Türkiye, daha çağdaş bir Türkiye için mücadele etik. Can da Erdem de bunun için uğraştılar. İkisi de gazeteciydi. Sizlerin haber alma hakkını savundular. Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu haber yapmak istediler. Bunun için duvarların arkasına alındılar. Onların ödediği bedel sizlerin kendi haber alma hakkına sahip çıkması ile değer kazanacak.”
Dilek Dündar, yargı mensuplarına da şöyle seslendi: “Türkiye hukuk sistemine bir iki laf etmek istiyorum. Siyasette hırs ve menfaat çok güçlü bir zehir. Bu zehir, bir sarmaşık gibi Türkiye'nin her tarafını sarmaya başladı. Bunun en büyük panzehiri hukuk sistemi. Türk hukuk sisteminin bu zehirden en kısa zamanda kurtulup Türkiye'yi layık olduğu çağdaş standartlara yükselteceğine inanıyorum.”
‘ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ'
ÇGD Bursa Şube Başkanı Aykut Güngör de özgür basının susturulamayacağının altını çizdi ve ekledi: “Bu ülkede içeride başka, dışarıda başka konuşanlar, Avrupa Birliği'nde demokrasi havarisi kesilip, kendi ülkesinde yazılan her satıra sansür uygulamaya çalışan bir zihniyet var. Özgür basın susturulamaz diyenlerin, inadına gazetecilik diyenlerin evindesiniz.”
Tunceli'nin Ovacık ilçesi Belediye Başkanı, Komünist Partili Mehmet Fatih Maçoğlu da sosyal belediyecilik alanında ödüle layık görüldü. Can Dündar'ın tutuklanması ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesine tepki gösteren Maçoğlu, “Tahir Elçi'lerin katledilmesi, Can Dündar'ların içeriye atılması hepimize gözdağıdır. Bizim ağlamamızı, somurtmamızı istiyorlar. Ama biz onlara inat güleceğiz, gülmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu..