گام اساسی برای اجرائیشدن برجام
اکنون یکبار دیگر صحت اظهارات، مواضع و دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران در قبال فعالیتهای صلحآمیز هستهای ثابت شده و مورد تائید آژانس قرار گرفته است. لکن حتی کسانی میخواهند به استناد همین گزارش آژانس، ابهاماتی را ایجاد کنند و به آن دامن بزنند. صهیونیستها، پیشتاز این قبیل جوسازیها و ابهامآفرینیها هستند که همصدا با برخی محافل جمهوریخواه آمریکا برای کارشکنی در روند «برجام» سعی دارند ناکامیها و شکست خود در مقوله جلوگیری از تحقق برجام را جبران کنند و بر آن سرپوش بگذارند. دفتر نخستوزیری اسرائیل در این زمینه برای ایجاد ابهام و دامنزدن به جوسازیهای گذشته، فرصت را مغتنم شمرده تا به فضای ایران هراسی، رنگوبوی تازهای بدهد. بطور همزمان برخی سناتورهای جمهوریخواه که نتوانستند با ایجاد ابهامات مودر نظر خود مانع تحقق برجام شوند، به جوسازیها ادامه دادهاند ولی حتی در آمریکا هم این فضاسازیهای سیاسی – تبلیعاتی راه به جائی نمیبرد.
اکنون همه چیز روشن است و شورای حکام طی 2 هفته آینده با صدور قطعنامهای قرار است پرونده موسوم به «پی.ام.دی» را برای همیشه مختومه اعلام کند.
مارک تونر، یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا ضمن اعلام آمادگی دولت آمریکا برای بستن پرونده «پی.ام.دی» خاطرنشان ساخته است گزارش آمانو، ابهامات و پرسشهای باقیمانده در مورد برنامه اتمی ایران را به خوبی پاسخ داده است و 1+5 در جلسه شورای حکام آژانس با مختومهشدن این پرونده موافقت میکنند تا بر اجرای توافق برجام متمرکز شوند.
با آنکه در این گزارش آمانو هم نقاط ضعفهای اندکی وجود دارد، ولی در مجموع، ارزیابی جمهوری اسلامی ایران از این گزارش مثبت و نشانگر تایید صلح آمیزبودن برنامه اتمی کشور است با توجه به شواهد و قرائن موجود، در مقطع فعلی اراده سیاسی برای بستن این پرونده وجود دارد و روند تحولات نیز چشمانداز روشنی را برای اجرای کامل برجام، ترسیم میکند.
با عنایت به اینکه جمهوری اسلامی ایران اجرای بخشی از تعهدات خود را به مختومهشدن موضوع «پی.ام.دی» مشروط کرده بود، اکنون پس از صدور قطعنامه شورای حکام در این خصوص، زمینه برای اجرای تعهدات طرف ایرانی هم فراهم خواهد شد. پس از تایید این مرحله توسط آژانس، به «روز اجرای توافق» خواهیم رسید که حداکثر تا یکماه آینده، تحریمهای اقتصادی ظالمانه علیه ایران لغو میشود.
لازم است از این فضای جدید در سطح داخلی و بینالمللی استقبال شود و زمینهها برای بهرهبرداریهای همهجانبه در جهت اعتلای روابط با سایر کشورها در سطح منطقه ای و جهانی بویژه با هدف ارتقاء سطح روابط اقتصادی – تجاری و صنعتی، بیش از پیش فراهم گردد. طبعا دستیابی به چنین موفقیتهائی بدون نظارت دقیق و حساسیت نسبت به عملکرد دوست و دشمن میسر نیست ولی درک این نکته ضرورت دارد که میان مواضع دوستان و دشمنان، تفاوت بسیار است و انتظار نمیرود که دوستان از موضعی و با ادبیاتی سخن بگویند که تفاوت ماهوی میان کلام و موضع آنها با بیگانگان نباشد و دیدگاهها قابل مرزبندی نباشد متاسفانه طی ماههای اخیر در جمع دوستان شاهد بیانات و مواضعی بودهایم که با مواضع دشمنان قسمخورده و بویژه صهیونیستها، فصل مشترک داشت و بعضا اصرار این جماعت برای تخطئه و سیاهنمائی کمتر از دشمنان نبود. اکنون که از عقبههای سخت و سرنوشتساز فراوانی در مقوله برجام عبور کردهایم، جا دارد که دوستان با قدرشناسی نسبت به تلاشهای مدبرانه و مسئولانهای که صورت گرفته، از این پس در مسیری گام بردارند که مرزبندی مشخصی را با دشمنان حفظ کنند و نگذارند موضع و کلام آنها، موجب شادی دشمنان شود.