Добавить новость
ru24.net
Все новости
Декабрь
2015

Minik Serçe'ye ‘tarihî konağı bozmak'tan takipsizlik

0
Zaman 

Türk müziğinin Minik Serçe'si Sezen Aksu hakkında, 2008'de aldığı konağın özgün yapısını bozduğu iddiasıyla açılan soruşturmada takipsizlik verildi. Tadilatı, konağın eski sahibi Berin Yeni'nin yaptığı kanaatine varan savcılık, zamanaşımı gerekçesiyle işlem yapılamayacağına hükmetti.

Üsküdar'da bulunan ve Mehmet Akif Ersoy'un 4 yıl yaşadığı konağı 2008'de 1,5 milyon liraya satın alan Aksu hakkında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu suç duyurusunda bulunmuştu. Minik Serçe, ekim ayında savcılığa ifade verdi. Yaptığı tadilatla konağın özgün yapısını bozduğu ileri sürülen Aksu, 2010'da basit tadilat izni aldığını ve tarihî; binanın özgün inşaatına asla müdahalede bulunmadığını belirtti.

Cumhuriyet Savcısı Yusuf İltar, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na yazı yazarak, konağa inşaî; ve fizikî; müdahalelerin ne zaman yapıldığı ve bunu kimin yaptığına dair bilgi istedi. Cevap yazısında, konakla ilgili restorasyon izninin 12 Haziran 1989 tarihinde verildiği ifade edildi. O tarihte, konağın Aksu'nun üzerinde olmadığını da vurgulayan savcı, sanatçının yaptığı basit onarımların binanın tarihî; özelliğini bozduğuna dair bir tespitin bulunmadığına dikkat çekti. Savcı, suç tarihinin 1989 olduğunu ve 8 yıllık zaman aşımının dolduğu gerekçesiyle konağın eski sahibi hakkında dava açılmasına gerek olmadığını belirtti.




Moscow.media
Частные объявления сегодня





Rss.plus
















Музыкальные новости




























Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса