İstanbul'da kar etkisini artırdı, onlarca araç yolda kaldı
İstanbul'da gece boyu devam eden kar yağışı sabaha karşı etkisini iyice artırdı. Onlarca araç karla kaplı yollarda kaldı. Bindikleri taksi Unkapanı Köprüsü'nde kalan iki yaşlı kadın, yollarına yürüyerek devam etmek zorunda kaldı. Vatan Caddesi'nde de trafiğin kapalı olduğu bilgisi geliyor. TEM'de de Kocaeli-İstanbul karayolu kapandı.
İstanbul'da dün sabah başlayan kar yağışı gece de aralıklarla devam etti. Kar yağışı saat 06.00'dan itibaren etkisini artırdı. İşlerine gitmek için özel araçları ve toplu taşıma araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden yollarda kaldı. Unkapanı Köprüsü çıkışından itibaren Taksim istikametine onlarca araç Tarlabaşı Bulvarı'ndan çıkamadı. Patinaj çeken araçlar ilerlemeyi başaramadı. Bazı sürücüler araçlarına zincir takarken bazı sürücüler de geri dönerek ters yönde ilerledi. Yolda kalan toplu taşıma araçlarından inen vatandaşlar da yollarına yürüyerek devam etti. Ticari taksi ile hastaneye gitmek için yola çıkan iki kadın da taksi yolda kalınca kar ve tipi altında yürümek zorunda kaldı. Şehmuz Sağlam adlı ticari taksi sürücüsü, "Burası tuzlanmayacaksa neresi tuzlanacak" diyerek duruma tepki gösterdi.
TEM'DE KOCAELİ-İSTANBUL YOLU KAPANDI
KOCAELİ'nde etkili olan yoğun kar yağışı sonucu TEM'in Dilovası Mevkii'nde araçların kayması sonucu meydana gelen kazalar nedeniyle İstanbul yönü ulaşıma kapandı.
Saat 08.30 sıralarında karayolunun kapanması üzerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Kapanan karayolunda uzun araç konvoyu oluşurken trafik ve karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli'nde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı.
THY, 221 SEFERİNİ İPTAL ETTİ
İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran yoğun kar yağışı gece saatlerinde de devam ederken, THY bugün ve yarın yapılması planlanan 221 seferini iptal ettiğini duyurdu.
Kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları bir çok seferini iptal ederken ekipler başta Atatürk Havalimanı olmak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da gece saatlerinde pistleri açık tutmak için seferber oldu. Atatürk Havalimanı'nda oluşturan 'kar timi' sürekli pistleri kontrol ederken, uçaklarda buzlanmaya karşı de-icing (buz önleyici) sıvısıyla yıkandı. Bu arada Türk Hava resmi internet sitesinden yapılan açıklamada bugün ve yarın Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılacak 221 seferin iptal edildiğini duyurdu.
İDO VE BUDO SEFERLERİ DE İPTAL
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO)'nun bazı seferleri olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi.
İDO'dan yapılan açıklamada iptal edildiği belirtilen seferler:
07.00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
08.00 Bursa-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
18.30 Bandırma - Yenikapı Hızlı Feribot
BUDO'nun iptal seferleri:
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya)
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya)
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş)
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)
07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş)