İstanbul'da bir kar bir güneş
İstanbul'a mevsimin ilk karı düştü. Sabah başlayan kar, yerini sık sık güneşe bıraktı. Vatandaşlar hem karın hem de güneşin keyfini çıkarırken, trafikte de ilk saatler korkulan olmadı. Akşam kar yağışının artması sebebiyle köprü yolunda trafik durma noktasına geldi. Okullar da bugün tatil edildi.
İstanbul'da uzun bir süredir beklenen mevsimin ilk karı dün yağdı. Kar yağışı, sabah saatlerinden itibaren Anadolu yakasında etkili olmaya başladı. Tuzla, Pendik, Kartal gibi bölgelerde yolları beyaza bürüdü. Çatılar da beyaz bir örtüyle kaplandı. İstanbul'un diğer kesimlerinde ise hem kar hem güneş vardı. Kar, yerini sık sık güneşe bıraktı.
Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri, dün kar yağışlı havaya teslim oldu. Meteoroloji, kara ilişkin uyarıyı geçtiğimiz hafta yapmıştı. Bu uyarının ardından İstanbul'da alarm verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi gerekli tedbirleri alırken, kar sabah saatlerinde megakente yağmaya başladı. Avrupa yakasında gün boyu aralıklarla devam eden kar, şiddetli olmadı. Sık sık kar yağışının ardından güneş açtı. Akşam saatlerinde ise Silivri'de kar yağışı etkisini artırmaya başladı. Yol ve bankların üzeri karla kaplandı. Kar, Anadolu yakasında ise daha etkiliydi. Yağış, özellikle Üsküdar, Tuzla, Pendik ve Kartal'da etkisini gösterdi. Vatandaşlar da kar keyfini çıkardı.
İstanbul'da okullar bugün tatil edildi
İstanbul trafiğinde ise sabah saatlerinde korkulan yaşanmadı. Meteoroloji ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uyarılarını dikkate alan sürücüler, araçlarıyla yola çıkmayınca ana arterlerde ve otoyollarda gözle görülür bir rahatlama oldu. Ancak akşam saatlerinde trafikte yoğunluk arttı. Üsküdar, Altunizade Kavşağı ve Boğaziçi Köprüsü yolunda uzun kuyruklar oluştu. Trafik durma noktasına gelirken, araçlar yolları tuzladı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, yoğun kar yağışı beklendiğinden anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime bugün için ara verildiğini duyurdu. İstanbul'un yanı sıra birçok şehirde okullar tatil edildi. Öte yandan hava ulaşımında yaşanabilecek aksaklıklar sebebiyle İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantılı 228 uçak seferi iptal edildi. İDO'da bazı iç ve dış hat seferlerini erteledi.
Dolandırıcılara gün doğdu: Abi, arabam yolda kaldı
İstanbul'da kar yağışıyla birlikte dolandırıcılar da piyasaya çıktı. TEM Otoyolu üzerinde emniyet şeridinde duran bir minibüsten inenler, yoldan geçen araçları durdurarak vatandaşlardan para toplamaya çalıştı. Kameralara yansıyan olayda dolandırıcılar, araçlarının benzininin bittiğini söyleyip vatandaşların duygularını sömürdü. Bir süre emniyet şeridinde bekleyen dolandırıcılar, birkaç vatandaştan para aldıktan sonra yollarına devam etti.