فلوجه، هدف بعدی ارتش و نیروی مردمی عراق
به گزارش شبکه خبری الجزیره، نیروهای عراقی که اخیرا موفق شدند شهر رمادی، مرکز استان الانبار را آزاد کنند اکنون برای پاکسازی این شهر از بمبها و مینهایی تلاش میکنند که داعش برای ممانعت از پیشروی این نیروها کار گذاشته بود.
سخنگوی پلیس الانبار اعلام کرد: بیشتر اعضای داعش پس از شکست در رمادی احتمالا به فلوجه، دومین شهر بزرگ استان الانبار فرار کردهاند.
در پی آزادسازی رمادی، حیدر العبادی، نخستوزیر عراق از این شهر بازدید کرد و شجاعت نیروهای عراقی را در این عملیات ستود. نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب نیز به دولت عراق به دلیل آزادسازی رمادی تبریک گفته و حمایت خود را از تلاشهای دولت برای برقراری امنیت و ثبات در این کشور اعلام کرد.
وی گفت: آزادسازی رمادی دستاورد مهمی برای ارتش عراق محسوب میشود که شایسته تقدیر و حمایت است. ما امیدواریم که سال 2016، سال پیروزی نهایی بر داعش و پایان حضور این گروه در عراق باشد.
در همین حال وزارت دفاع عراق اعلام کرد که نیروهای عراقی با حمایت هوایی، پیشروی به سمت شهر فلوجه را نیز آغاز کردهاند تا بتوانند مناطق مجاور رود فرات و اطراف این شهر را از چنگال داعش آزاد کنند.
به گفته مسئولان نظامی عراقی، مسالهای که مانع پیشروی ارتش میشود بمبها و مینهایی است که داعش کار گذاشته است.
جنگندههای ترکیه شمال عراق را بمباران کردند
جنگندههای ترکیه باردیگر ارتفاعات قندیل در شمال استان اربیل مرکز کردستان عراق را به شدت بمباران کردند.
به گزارش ایرنا، منابع محلی گفته اند، عملیات بمباران جنگندههای ترکیه که چند ساعت طول کشیده دو روستای دردامنه ارتفاعات قندیل را هدف قرار داده است. شهردار منطقه جبال قندیل، به السومریه نیوز گفت که جنگندههای ارتش ترکیه در حمله به مواضع «پ.ک.ک» در این مناطق، باردیگر بر فراز ارتفاعات قندیل ظاهر شدند. از خسارات و تلفات احتمالی این بمبارانها گزارشی در دست نیست، اما گفته میشود اهالی منطقه هراسان و وحشت زده از خانههای خود خارج شده و تلاش کردند در اماکن امنتر پناه بگیرند.
ترکیه پس از اعلام «پ.ک.ک» مبنی بر ترک اراضی ترکیه، به این بهانه بارها به شمال عراق حمله کرده است.
این حملات در حالی بصورت مداوم صورت میگیرد که روابط بغداد و آنکارا به دلیل حضور نظامیان این کشور در استان نینوا و در اطراف موصل همچنان تیره است.
ترکیه همچنین ماه گذشته هزار و 200 نظامی خود را با تعداد زیادی خودرو زرهی و تانک و تجهیزات سنگین نظامی به پایگاه نظامی زلیکان در بعشیقه در حوالی 40 کیلومتری موصل مستقر کرد که این اقدام از سوی دولت عراق تجاوز به خاک خود و تعرض به حاکمیت عراق تلقی شد.
دولت عراق پس از آن که آنکارا به درخواستهایش مبنی بر خارج کردن نظامیانش پاسخ منفی داد، به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد و همچنین موضوع را به نشست اضطراری وزرای خارجه اتحادیه عرب ارجاع کرد.
اخبار تایید نشده از دستگیری «عمر چچنی» توسط آمریکاییها
بر اساس گزارشهای رسیده، «ابو عمر الشیشانی»، فرمانده نظامی داعش طی عملیات هلی برن نیروهای آمریکایی در منطقه حویجه کرکوک دستگیر شده است
شبکه تلویزیونی الحره گزارش داد، شماری از نیروهای ویژه آمریکایی در عملیات هلی برن در منطقه «حویجه» واقع در کرکوک عراق، موفق شدهاند «ابو عمر الشیشانی»، یکی از سرکردگان گروه تروریستی داعش را دستگیر کنند. این خبر در حالی منتشر میشود که آمریکاییها پیشتر بارها در این منطقه هلی برن انجام دادهاند و حتی اخباری مبنی بر انجام این عملیات در 24 ساعت گذشته در حویجه نیز مخابره شده است؛ اقدامی که بدون اطلاع دولت مرکزی عراق و نظامیان عراقی مستقر در آن منطقه صورت گرفت و موجب شد، رئیس کمیسیون امنیت ملی و دفاعی عراق به آن واکنش نشان دهد.
حاکم الزاملی در این باره گفت: «اگر دولت آمریکا در مبارزه با تروریسم و تکفیریها جدی بود، اقدام به ارائه کمکهای تسلیحاتی به ارتش عراق میکرد، نه اینکه بدون اطلاع دولت مرکزی چنین اقداماتی را صورت دهد».
گفتنی است، «ترخان باتیراش ویلی» مشهور به عمر الشیشانی (عمر چچنی) که اهل گرجستان است، از رهبران گروه تروریستی داعش است که به دنبال کشته شدن «ابوعبدالرحمان البیلاوی الانباری»، به عنوان فرمانده نظامی داعش برگزیده شده است. وی تا پیش از پیوستن به داعش، سرکردگی گروه تروریستی «جیش المهاجرین و الانصار» را عهدهدار بود.