دادگاههای صلح برای رسیدگی به 22 عنوان حقوقی و کیفری صلاحیت دارد
رئیس کل دادگستری استان مرکزی با اشاره به اهمیت بیان و تشریح وظایف دادگاههای صلح برای مردم، گفت: در قانون جدید شوراهای حل اختلاف، دادگاههای صلح برای رسیدگی به 22 عنوان حقوقی و کیفری صلاحیت دارد. در این دادگاهها بدون اینکه نوبت دادگاه برای یک پرونده از بین برود یا پرونده از دادگاه خارج شود، دعاوی در وهله نخست به شورای حل اختلاف سپرده میشوند و مورد بررسی قرار میگیرند.
به گزارش ایلنا، حجتالاسلام سعید جزائی در حاشیه بازدید از مجتمع دادگاههای صلح شهرستان اراک، افزود: برای رسیدگی به دعاوی در هر پرونده، 2 ماه زمان در نظر گرفته شده است. اگر در شوراهای حل اختلاف کار به سازش رسید و اجرا داوطلبانه انجام شد، دیگر نیازی به پرداخت نیمعشر اجرایی نیست. در این صورت دیگر نیازی به وکیل نیست و نصف هزینه دادرسی به طرفین برگردانده شده و هزینهها کمتر میشود. اگر سازش هم اتفاق نیفتاد، قاضی در مورد پرونده حکم صادر میکند. دادگاه صلح میتواند در ساعات غیراداری یا روزهای تعطیل نیز به دعاوی رسیدگی کند و استقرار آن در محل شورا بدون مانع است.
وی به تشریح اقدامات انجام شده در این رابطه پرداخته و ادامه داد: با برنامهریزیهای صورت گرفته و بسیج امکانات از ابتدای مرداد ماه سال جاری تاکنون 40 شعبه دادگاه صلح در استان مرکزی بهرهبرداری شده است. از این تعداد 16 شعبه در شهرستان اراک، 7 شعبه در شهرستان ساوه، 4 شعبه در شهرستان خمین، 2 شعبه در شهرستان دلیجان، 2 شعبه در شهرستان خنداب، 2 شعبه در شهرستان زرندیه، 2 شعبه در شهرستان محلات، 2 شعبه در شهرستان شازند، یک شعبه در شهرستان تفرش، یک شعبه در شهرستان فراهان و یک شعبه در بخش زالیان، تشکیل شده است.