برخوردِ سودجویانه تامین اجتماعی با بازنشستگی سخت و زیانآور/ با وضعیت فعلی نباید در مشاغل سخت و زیانآور کار کرد!
اگر تامین اجتماعی قرار است به بدترین شکل به موضوع مشاغل سخت و زیانآور رسیدگی کند، بهتر است قبل از رفتن افراد به سراغ این مشاغل، شفافسازی کند و مانع از آن شود که افراد با امید به بازنشستگی، آسیب را به جان بخرند!
به گزارش خبرنگار ایلنا، مشکل یکسال اخیر کارگران متقاضی شناسایی عنوان شغلی خود تحت شرایط «سخت و زیان آور» و استفاده از امکان بازنشستگی زودهنگام آن در روزهای اخیر با انتشار جزئیات دستورالعمل اجرایی شماره ۱۷۷۷ سازمان تامین اجتماعی، به نقطه حساسی رسیده است. از آنجا که مواد ۳۹ و ۱۰۱ قانون تامین اجتماعی بر ضرورت خروج بنگاهها از سختی و زیان آوری شرایط و محیط کار طی دو سال تاکید دارد، اما کارگران شاهد آن هستند که اغلب کارگاهها این شرایط را رعایت نکرده و کارفرمایان کارگاهها را از نظر سختی و زیان آوری کار اصلاح نمیکنند. در چنین شرایطی کارگر تلاش میکند که ده سال زودتر از سایر کارگران عادی کشور، بازنشسته شود تا اندکی از میزان تخریب سالها کار زیان آور، جبران شود.
با این احوال، اغلب فعالان کارگری میگویند: کارگران مخالف سوءاستفاده از عناوین شغلی سخت و زیانآور هستند. هنگامی که کارفرمایان ۲۰ سال پیش مکلف بودند در بازه زمانی ۲ سال تمامی عوامل آلایندگی و سخت و زیانآور را از بین ببرند تا شغلهای کمتری در کشور مشمول قانون سختی و زیان آوری کار و بازنشستگی زودتر از موعد باشد اما در مقابل کارفرمایان از زیر بار مسئولت شانه خالی کردند، و نه تنها شرایط کارخانه و کارگاه خود را اصلاح نکردند، بلکه حتی فیش حقوقی و قرارداد را هم به کارگر تحویل ندادند. این امر باعث شده تا امروز کارگرِ مشمول قانون سختی و زیان آوری مشاغل، مستندات لازم را نداشته باشد؛ امروز هم سازمان تامین اجتماعی همان مستنداتی را که باید به کارگر تحویل داده میشد، بدون هیچ منطقی طلب میکند!