ما در دوره انقلاب میدانستیم چه چیزی را نمیخواهیم اما نمیدانستیم چه چیزی میخواهیم/ ناگزیریم که بازتعریفی از موضوع کرامت انسانی داشته باشیم
یک فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: در ابتدای انقلاب خیلی اهداف را روی کاغذ تنظیم نکرده بودیم به عبارت دیگر ما میدانستیم چه چیزی را نمیخواهیم اما واقعاً نمیدانستیم دقیقاً چه چیزی میخواهیم، میدانستیم که رژیم پهلوی با همه آن بیعدالتیها و ظلمها و ناترازیهای اقتصادی که به وجود آورده بود نباید باشد این را میدانستیم و مطالبهمان این بود که آن رژیم نباشد اما واقعا برای بعد از آن خیلی برنامههای از پیش تعیین شدهای نداشتیم که چه کار میخواهیم بکنیم بنابراین تلاش کردیم به سمت یک حکومت مبتنی بر عدالت و مبتنی بر حفظ کرامات انسانی برویم و در جاهایی موفق بودیم و در یک جاهایی هم شاید توفیقات زیادی نداشتهایم.
محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سوال که در سالگرد انقلاب اسلامی با توجه به اینکه اصلیترین شعاری که انقلاب بر اساس آن صورت گرفت شعار نه شرقی نه غربی بود، ما در این مدت بیش از ۴۵ سال بعد از انقلاب چقدر به این شعار پایبند بودهایم و این شعار چه تاثیری در سیاستهای کشور داشته است، گفت: من معتقدم نسبت به شعار نه شرقی و نه غربی در برهههایی از تاریخ بعد از انقلاب بیتوجهی شده است. شاید مثلاً در یک مقاطعی ما نگاهمان به شرق خیلی بیشتر از نگاهمان به غرب بوده است.
وی ادامه داد: در واقع یک نگاه کاملا ضدغربی داشتیم و یک نگاه کاملا طرفدار شرق، این اتفاق شاید در بعضی از دولتها اتفاق افتاده و دیدگاههایی هم داریم که در موافقت با آن بودند. در واقع گاهی اوقات به هوای اینکه غربی نباشیم رفتهایم در چالهای به نام چاله شرق و افتادهایم و گاهی اوقات به خاطر اینکه متهم به شرقی بودن نشویم در چاهی به نام غرب افتادهایم. این اتفاق افتاده است بنابراین فرض کنید وقتی که کمی به سمت غربیها متمایل شدیم متهم شدیم به اینکه شما این شعار را رعایت نمیکنید و همینطور وقتی که به شرق نزدیک شدیم این موضوع مطرح شده است.