داروی «برند ژنریک» چگونه بر سلامت بیماران تأثیر میگذارد؟
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، سیاستهای دارویی موفق، نهتنها باید به کاهش هزینههای درمانی توجه کنند، بلکه باید کیفیت، عدالت و رقابت در بازار را نیز در نظر بگیرند؛ در همین راستا در بسیاری از کشورها، «برند ژنریک» به عنوان یک ابزار مؤثر در افزایش کیفیت و کاهش هزینههای درمانی مورد استفاده قرار گرفته است. اگر هدف نهایی، بهبود سلامت جامعه و توسعه پایدار صنعت داروسازی باشد، حمایت از برند ژنریک، رویکردی منطقی، علمی و منطبق بر تجربیات موفق جهانی خواهد بود.
به گزارش ایلنا و بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، داروهای ژنریک از نظر ماده مؤثره (API) با داروی برند اصلی مشابه هستند، اما کیفیت یک دارو تنها به ماده مؤثره آن محدود نمیشود. عوامل متعددی مانند فرمولاسیون، نوع مواد جانبی، فناوری تولید، سیستمهای دارورسانی و پایداری دارو در اثربخشی نهایی آن نقش دارند.
بنابراین، برند ژنریک، تولیدکنندگان را ملزم میکند که استانداردهای بالاتری را در فرآیند تولید رعایت کنند و با ایجاد فضای رقابتی، کیفیت محصولات را افزایش دهند. در مقابل، حذف برند ژنریک میتواند انگیزه بهبود کیفیت را کاهش داده و در بلندمدت سلامت بیماران را تحت تأثیر قرار دهد.