Добавить новость
ru24.net
YeniSafak.com
Январь
2025

Fransa'daki Diyanet'e bağlı camiye el bombası bırakana 7 ay sinagoga yazı yazana 18 ay hapis cezası

0

Fransa'da İslamofobi katlanarak devam ediyor. Macron yönetimi, bugüne kadar ‘radikal İslamcılığı’ savunduğu gerekçesiyle 13 dernek ile 21 camiye kilit vurdu. Camiler, devlet yönetiminin getirdiği kısıtlamaların yanında sivil halk tarafından da çeşitli saldırılara maruz kalıyor.




'Kabul edilemez'

DİTİB Fransa Instagram hesabından yapılan yazılı açıklamada, dün kimliği belirsiz kişilerin Saint-Omer'de DİTİB'e bağlı caminin önüne tatbikatlarda kullanılan el bombası bıraktığı belirtildi. Açıklamada, el bombasına olay yerine gelen bomba imha ekiplerinin müdahalede bulunduğu aktarılarak, gerekli önlemleri alan yetkililere teşekkür edildi.



Takipçisi olacağız'

Açıklamada, herkesin ibadetlerini güven içinde yerine getirme hakkı olduğu kaydedilerek, "Bu hakkı tehdit eden bu gibi eylemler, toplumdaki birlik, beraberlik ve güven duygularını baltalamaktadır" denildi.



Açıklamada, "İbadet yerlerimizi korumak ve dinimizi güven içinde yaşamak için kararlığımızı beyan ediyoruz. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmamasını ve ülkemizdeki hoşgörü ortamının zarar görmemesini umuyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkarılacağına olan inancımız tamdır" ifadelerine yer verildi.


Sinagog duvarına verilen ceza 18 ay hapis cezası

Geçen sene Strazburg'da ise 62 yaşındaki bir adam sinagog duvarına yazılar yazdığı için 18 ay hapis cezasına çarptırılmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



Fransız polisinden İslamofobik sorgu: "Camiye gidiyor musunuz?"

Almanya'da bir ilk: Müslüman karşıtı ırkçılık raporlama merkezi açılıyor

Fransa'da erkek memurla tokalaşmayan başörtülü kadın ifade verdi: 'Saçma bir ifadeye çağrıldım'




Moscow.media
Частные объявления сегодня





Rss.plus




Спорт в России и мире

Новости спорта


Новости тенниса
Зарина Дияс

Сенсацией обернулся матч Зарины Дияс за четвертьфинал турнира в Мумбаи






Омоложение «Роскосмоса»: Путин уволил Борисова и назначил Баканова

Стань частью команды для госслужбы и институтов развития Дальнего Востока и Арктики

Крушение самолёта в Раменском могло произойти из-за технических причин

Россельхознадзор выявил грубые нарушения в магазинах сети "Светофор"